Όροι Κράτησης

Γεια σας! Ακολουθούν ορισμένοι όροι και προϋποθέσεις που θα πρέπει να διαβάσετε πριν κάνετε κράτηση για ένα μάθημα μαζί μας.

Εάν έχετε ερωτήσεις, επικοινωνήστε με την EBS Care Kos. Είμαστε στη διάθεσή σας για να βοηθήσουμε.

Κράτηση σε εμάς: Όροι και Προϋποθέσεις

Η σύμβασή σας συνάπτεται με την European Bartender School International Limited, World Trade Center, Unit 1.21, 6 Bayside Road, Γιβραλτάρ. Αριθμός μητρώου εταιρείας: 107518, με την εμπορική επωνυμία European Bartender School και Lawrence Apartments & Training (Υπηρεσίες διεξαγωγής σεμιναρίων) Οδός Ριμινιτών Λάμπη Κως 85300, Ελλάδα ΑΦΜ:152442085. Με την εμπορική επωνυμία Lawrence Pemberton και Lawrence Apartments & Training.

Η European Bartender School International Limited είναι υπεύθυνη για το υλικό των μαθημάτων, όπως βιβλία, τεστ και διπλώματα. Η EBS Kos  είναι υπεύθυνη για την παράδοση των μαθημάτων, τη διαμονή και όλες τις εκδηλώσεις κατά τη διάρκεια των μαθημάτων.
 
Όταν κάνετε κράτηση σε εμάς, ισχύουν οι παρακάτω Όροι και Προϋποθέσεις.

Οι όροι «εμείς», «εμάς», «μας» και «EBS» αναφέρονται στην EBS European Bartender School International Limited , εταιρεία με έδρα το Γιβραλτάρ. Ο όρος «εσείς», «σπουδαστής», «χρήστης» ή «πελάτης» αναφέρεται στον χρήστη που επισκέπτεται και/ή κάνει κράτηση για ένα μάθημα μέσω του ιστότοπου μας ή μέσω των εκπροσώπων εξυπηρέτησης πελατών της εταιρείας μας. Ο όρος «Σχολή» αναφέρεται στην EBS Kos.

Δεν μπορείτε να προχωρήσετε στη διαδικασία κράτησης αν δεν αποδεχτείτε πρώτα τους παρόντες Όρους και Προϋποθέσεις. Ως εκ τούτου, είναι απαραίτητο να διαβάσετε ή/και να εκτυπώσετε ένα αντίγραφο των Όρων και Προϋποθέσεων κατά τη στιγμή της κράτησης, προκειμένου να γνωρίζετε τις ισχύουσες διατάξεις. Επιπλέον, η EBS μπορεί να τροποποιήσει τους παρόντες Όρους και Προϋποθέσεις ανά πάσα στιγμή χωρίς προηγούμενη ειδοποίηση, αν και οι αλλαγές αυτές δεν θα ισχύουν για κρατήσεις που έχουν ήδη γίνει αποδεκτές από την EBS.

Αν κάνετε κράτηση μέσω του ιστοτόπου μας, συμφωνείτε να δεσμεύεστε από τις ακόλουθες υποχρεώσεις:

 1. Αποδέχεστε την οικονομική ευθύνη για κάθε συναλλαγή που πραγματοποιείται στο όνομα ή για λογαριασμό σας.
 2. Εγγυάστε ότι όλες οι πληροφορίες που παρέχετε για το πρόσωπό σας ή οποιοδήποτε άλλο άτομο είναι αληθείς και ακριβείς.
 3. Δεν θα χρησιμοποιήσετε τον παρόντα ιστότοπο για κερδοσκοπικές, ψευδείς ή απατηλές κρατήσεις.

Το αντίτιμο που πληρώνετε

Η EBS προσπαθεί να διασφαλίσει ότι στον ιστότοπό μας εμφανίζονται οι πιο ενημερωμένες και σωστές τιμές. Ωστόσο, η EBS διατηρεί το δικαίωμα να αλλάξει τις τιμές της ανά πάσα στιγμή. Περιστασιακά μπορεί να εμφανιστεί κάποια λανθασμένη τιμή, λόγω σφάλματος. Όταν η EBS λάβει γνώση οποιουδήποτε τέτοιου σφάλματος, θα προσπαθήσουμε να σας ειδοποιήσουμε κατά τη στιγμή της κράτησης ή το συντομότερο δυνατό. Διατηρούμε το δικαίωμα να ακυρώσουμε την κράτηση εάν δεν επιθυμείτε να αποδεχτείτε την πραγματική τιμή που ισχύει για την κράτηση.

Η ευθύνη μας για την κράτησή σας

Θα φροντίσουμε να συμμετάσχετε στο μάθημα για το οποίο έχετε κάνει κράτηση και το οποίο εμείς με τη σειρά μας επιβεβαιώσαμε. Οι υπηρεσίες και η παράδοση του μαθήματος θα παρέχονται μέσω ανεξάρτητου παρόχου, στην προκειμένη περίπτωση της EBS Kos.» Η «Σχολή» είναι υπεύθυνη για τη διεξαγωγή του μαθήματος, τη διαμονή και όλες τις εκδηλώσεις κατά τη διάρκεια του μαθήματος.  Η «σχολή» είναι υπεύθυνη για τη διασφάλιση ότι κάθε μέρος του μαθήματος για το οποίο κάνετε κράτηση μαζί μας παρέχεται σε ένα εύλογο επίπεδο και όπως έχει διαφημιστεί από εμάς (ή όπως έχει τροποποιηθεί και γίνει αποδεκτό από εσάς). Η EBS (ΕΜΕΙΣ) είναι υπεύθυνη για τα βιβλία, τις εξετάσεις και τα διπλώματα.

Αλλαγές και Ακυρώσεις

Σε περίπτωση που ακυρώσουμε την κράτησή σας

Ελπίζουμε ότι δεν θα χρειαστεί να πραγματοποιήσουμε καμία αλλαγή στην κράτησή σας, αλλά επειδή τα μαθήματά μας προγραμματίζονται μήνες πριν, μερικές φορές είναι απαραίτητο να το κάνουμε. Για παράδειγμα, εάν δεν υπάρχουν αρκετά άτομα που έχουν κάνει κράτηση για το μάθημά σας ή εάν προκύψουν απρόβλεπτες περιστάσεις που καθιστούν κάποια από τις σχολές μας ακατάλληλη για χρήση, ενδέχεται να χρειαστεί να ακυρώσουμε το μάθημά σας.

Διατηρούμε το δικαίωμα να ακυρώσουμε το μάθημά σας υπό οποιεσδήποτε συνθήκες. Εάν χρειαστεί να ακυρώσουμε την πληρωμένη κράτησή σας, έχετε το δικαίωμα είτε να λάβετε πλήρη επιστροφή χρημάτων (αφαιρούμενων της ασφάλισης ακύρωσης και τυχόν τελών πληρωμής) είτε να δεχτείτε ένα μάθημα αντικατάστασης από εμάς, το οποίο θα είναι ισοδύναμου ή παρόμοιου επιπέδου, εάν είμαστε σε θέση να σας προσφέρουμε ένα τέτοιο μάθημα. Δεν φέρουμε ευθύνη για τυχόν έξοδα ή δαπάνες που μπορεί να προκύψουν ως αποτέλεσμα της ακύρωσής μας.

Σε περίπτωση που αλλάξουμε την κράτησή σας

Όπως αναφέρθηκε παραπάνω, στόχος μας είναι να μην κάνουμε καμία αλλαγή στην κράτησή σας από τη στιγμή που αυτή έχει επιβεβαιωθεί, αν και συχνά οι συμφωνίες γίνονται πολλούς μήνες πριν με τους παρόχους μας, τους οποίους δεν ελέγχουμε άμεσα. Ως εκ τούτου, ενδέχεται να χρειαστούν αλλαγές. Οι περισσότερες αλλαγές θα είναι ήσσονος σημασίας και παρόλο που προσπαθούμε να σας ενημερώνουμε για οποιεσδήποτε από αυτές τις αλλαγές πριν από το μάθημά σας, δεν έχουμε καμία υποχρέωση να το πράξουμε και δεν θα καταβάλουμε καμία αποζημίωση για τυχόν έξοδα που προκύπτουν λόγω της αλλαγής. Θα προσπαθήσουμε να σας ενημερώσουμε για κάποια μείζονα αλλαγή πριν από την έναρξη των μαθημάτων σας. Ως σημαντική αλλαγή ορίζεται η σημαντική αλλαγή του προορισμού της Σχολής EBS (όχι του τόπου διεξαγωγής) ή κάποια σημαντική αλλαγή των ημερομηνιών. Αυτές οι αλλαγές είναι μόνο παραδείγματα και ενδέχεται να υπάρξουν και άλλες σημαντικές αλλαγές που θα συνιστούσαν μείζονα αλλαγή. Εάν έχετε κάνει κράτηση για ένα μάθημα με διαμονή, ενδέχεται, ενίοτε, να χρειαστεί να αλλάξουμε τις λεπτομέρειες της διαμονής. Εάν κάποια αλλαγή επηρεάζει σημαντικά τη διαμονή σας, τότε θα σας ενημερώσουμε εγκαίρως, εφόσον η αλλαγή μάς επιτρέπει να το πράξουμε εγκαίρως. Οι αλλαγές για τις οποίες θα σας ενημερώσουμε περιλαμβάνουν:

 • Σημαντική αλλαγή του καταλύματός σας.
 • Σημαντική αλλαγή της Σχολής EBS.
 • Σημαντική αλλαγή των ημερομηνιών των μαθημάτων.

Οι πάροχοι των καταλυμάτων μας έχουν το δικαίωμα να αλλάξουν το κατάλυμά σας με ένα εναλλακτικό κατάλυμα, το οποίο είναι τουλάχιστον παρόμοιου επιπέδου με αυτό για το οποίο κάνατε κράτηση. Στην απίθανη περίπτωση που ο πάροχος καταλύματος χρειαστεί να προσφέρει εναλλακτικό κατάλυμα κατώτερου επιπέδου, τότε η διαφορά στην τιμή θα σας επιστραφεί. Εάν ο πάροχος καταλύματος δεν είναι σε θέση να σας παρέχει μια εναλλακτική λύση που να είναι κατάλληλη ή αποδεκτή από εσάς, τότε η EBS διατηρεί το δικαίωμα να ακυρώσει την κράτησή σας και θα σας ειδοποιήσει σχετικά.

Σε περίπτωση που σας ειδοποιήσουμε για μια μείζονα αλλαγή πριν από την έναρξη των μαθημάτων σας, θα σας παρέχουμε τέσσερις επιλογές:

 • Να αποδεχθείτε τους εναλλακτικούς διακανονισμούς που μπορεί να σας προσφέρουμε.
 • Να αποδεχθείτε ένα μάθημα αντικατάστασης από εμάς ισοδύναμου ή παρόμοιου επιπέδου και τιμής. Σε περίπτωση που το μάθημα είναι ακριβότερο, θα πρέπει να πληρώσετε τη διαφορά, αλλά σε περίπτωση που είναι φθηνότερο, θα σας επιστρέψουμε τη διαφορά.
 • Να ακυρώσετε το μάθημα και να λάβετε πλήρη επιστροφή όλων των χρημάτων που έχουν καταβληθεί σε εμάς (αφαιρουμένων της ασφάλισης ακύρωσης και τυχόν τελών πληρωμής).
 • Να παγώσετε την τρέχουσα κράτηση για περίοδο ενός έτους από την ημερομηνία της αρχικής κράτησης, επιτρέποντάς σας να κάνετε εκ νέου κράτηση για ένα μάθημα παρόμοιας τιμής σε μεταγενέστερη ημερομηνία εντός ενός έτους. Εάν η προτιμώμενη ημερομηνία βρίσκεται πέραν του ενός ημερολογιακού έτους από την ημερομηνία της αρχικής κράτησης, το κόστος πρέπει να καταβληθεί εξ ολοκλήρου, συν τυχόν έξοδα ακύρωσης για την προηγούμενη κράτηση.

Εάν αλλάξετε την κράτησή σας

Εάν μετά την επιβεβαίωση της κράτησης επιθυμείτε να αλλάξετε την κράτησή σας με οποιονδήποτε τρόπο, θα κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν για να σας εξυπηρετήσουμε. Ωστόσο, αυτό μπορεί να μην είναι πάντα εφικτό. Επιπλέον, χρεώνουμε ένα «Τέλος Τροποποίησης» για κάθε στοιχείο της κράτησής σας που σας επιτρέπουμε να αλλάξετε. Για τη λίστα χρεώσεων δείτε τον παρακάτω πίνακα τελών τροποποίησης. Παρακαλούμε έχετε υπόψη σας ότι σημαντικές αλλαγές που πραγματοποιούνται από εσάς, συμπεριλαμβανομένων, μεταξύ άλλων, του να ταξιδέψετε νωρίτερα ή αργότερα από το προγραμματισμένο, θα αντιμετωπίζονται ως ακύρωση, εάν πραγματοποιηθούν από 0 έως 25 ημέρες πριν από την έναρξη του μαθήματος.

Οδηγός για τα τέλη τροποποίησης

Αλλαγές 81 ή περισσότερες ημέρες για την έναρξη του μαθήματος 80 – 56 ημέρες για την έναρξη του μαθήματος 55 – 41 ημέρες για την έναρξη του μαθήματος 40 – 26 ημέρες για την έναρξη του μαθήματος 25 – 11 ημέρες για την έναρξη του μαθήματος 10 – 1 ημέρες για την έναρξη του μαθήματος
Πώληση του μαθήματος σε κάποιον τρίτο * €25 €35 €50 €75 €100 €200
Αλλαγή ημερομηνιών μαθημάτων, στην ίδια Σχολή EBS €25 €35 €50 €75 €200/Ακύρωση €300/Ακύρωση
Αλλαγή Σχολής EBS ** €25 €35 €50 €75 €200/Ακύρωση €300/Ακύρωση
Αλλαγές στο κατάλυμα της EBS *** €50 €75 €100 €125 €200/Ακύρωση €300/Ακύρωση

 

* Μπορείτε να πωλήσετε την κράτησή σας σε τρίτο πρόσωπο, εφόσον πληρούνται οι ακόλουθες προϋποθέσεις:

 • Εγκρίνετε την αλλαγή εγγράφως.
 • Ο νέος σπουδαστής στον οποίο μεταβιβάζεται η κράτηση αποδέχεται τη μεταβίβαση και επιβεβαιώνει εγγράφως την αποδοχή του.
 • Το πρόσωπο αυτό συμμορφώνεται με τους όρους της υπάρχουσας κράτησης και συμφωνεί να αναλάβει τις υπόλοιπες πληρωμές.

** Αλλαγή της Σχολής EBS από 0 έως 25 ημέρες πριν από την έναρξη του μαθήματος. Εάν επιθυμείτε να αλλάξετε Σχολή EBS, θα προσπαθήσουμε να σας βοηθήσουμε να κάνετε κράτηση στη νέα σχολή, εάν η προτιμώμενη σχολή δεν είναι πλήρως κλεισμένη, στην οποία περίπτωση θα ισχύουν χρεώσεις ακύρωσης. Εάν η νέα σχολή έχει διαθεσιμότητα, θα πρέπει να καταβληθεί το παραπάνω τέλος τροποποίησης, συν οποιαδήποτε διαφορά εάν η επιλεγμένη σχολή EBS είναι υψηλότερης αξίας.

*** Αλλαγές στο κατάλυμα της EBS Εάν έχετε κάνει κράτηση για ένα μάθημα με διαμονή και επιθυμείτε να αλλάξετε σε μάθημα χωρίς διαμονή, θα σας επιστρέψουμε το κόστος της διαμονής, αφαιρουμένων των παραπάνω τελών τροποποίησης. Εάν έχετε κάνει κράτηση χωρίς διαμονή και επιθυμείτε να αλλάξετε σε μάθημα με διαμονή, θα προσπαθήσουμε να σας βοηθήσουμε. Ωστόσο, η διαμονή ενδέχεται να μην είναι διαθέσιμη σε σύντομο χρονικό διάστημα. Το επιπλέον κόστος για τη διαμονή θα πρέπει να καταβληθεί, πλέον ενός τέλους τροποποίησης της κράτησης ύψους 25€.

Σε περίπτωση που ακυρώσετε την κράτησή σας

Μπορείτε να αλλάξετε την κράτησή σας δωρεάν ή να την ακυρώσετε, λαμβάνοντας πλήρη χρηματική επιστροφή (αφαιρουμένων της ασφάλισης ακύρωσης και τυχόν τελών πληρωμής), εντός 14 ημερών από την ημερομηνία που κάνατε την αρχική σας κράτηση. Μετά το πέρας αυτής της περιόδου των 14 ημερών, θα έχετε πλέον έχετε συνάψει μια νομικά δεσμευτική συμφωνία για την εξ' ολοκλήρου πληρωμή του κόστους των μαθημάτων σας. Σημειωτέον ότι το όριο των 14 ημερών πρέπει να προηγείται της ημερομηνίας έναρξης του μαθήματος. Σε περίπτωση που το μάθημα ξεκινά σε λιγότερο από 14 ημέρες μετά την κράτηση, θα έχετε περιθώριο μέχρι την τελευταία Παρασκευή πριν από την έναρξη του μαθήματος να μας ενημερώσετε για τυχόν αλλαγές.

Σε περίπτωση που επιθυμείτε να ακυρώσετε την κράτησή σας, σας παρέχουμε τρεις επιλογές*:

 • Μπορείτε να αναβάλετε το μάθημά σας και να επιλέξετε να παρακολουθήσετε ένα παρόμοιο μάθημα της EBS εντός ενός έτους από την αρχική ημερομηνία έναρξης του μαθήματος για το οποίο είχατε κάνει αρχικά κράτηση. Το επιλεγμένο μάθημα μπορεί να πραγματοποιηθεί σε οποιονδήποτε προορισμό της EBS. Θα χρεωθεί ένα τέλος διαχείρισης. Ανατρέξτε στα παραπάνω τέλη τροποποίησης για περισσότερες πληροφορίες. Τυχόν χρήματα που έχουν ήδη καταβληθεί θα κρατηθούν για λογαριασμό σας και θα αφαιρεθούν από τη νέα τιμή κράτησης. Σε περίπτωση που το μάθημα είναι ακριβότερο, θα πρέπει να πληρώσετε τη διαφορά, αλλά στην περίπτωση που είναι φθηνότερο, θα σας επιστρέψουμε τη διαφορά**.
 • Μπορείτε να πωλήσετε το μάθημά σας σε κάποιον τρίτο, αλλά θα χρεωθείτε με ένα τέλος διαχείρισης. Για περισσότερες πληροφορίες, ανατρέξτε στα παραπάνω τέλη τροποποίησης. Είστε εξ ολοκλήρου υπεύθυνος/η για την πώληση του μαθήματός σας. Η EBS δεν μπορεί να σας βοηθήσει σε αυτό.
 • Μπορείτε να ακυρώσετε το μάθημά σας, αλλά θα είστε υπεύθυνος/η για τα δίδακτρα του μαθήματος και τις χρεώσεις ακύρωσης που προκύπτουν ως αποτέλεσμα της ακύρωσής σας***. Δείτε τις χρεώσεις ακύρωσης παρακάτω.

*Αλλαγές μπορούν να γίνουν μόνο μία φορά με τα ανωτέρω τέλη τροποποίησης. Εάν επιθυμείτε να κάνετε δεύτερη αλλαγή, το τέλος τροποποίησης θα είναι πάντα 300€ και δεν θα λάβετε χρηματική επιστροφή. Σε περίπτωση που επιθυμείτε να παγώσετε το μάθημά σας και να το πωλήσετε, θα πρέπει να καταβάλετε το ισχύον τέλος τροποποίησης για το πάγωμα του μαθήματός σας και επιπλέον 25€ για την πώλησή του.

**Στην περίπτωση που η πληρωμή του μαθήματός σας πραγματοποιείται από τρίτο άτομο (π.χ. SVEA), θα πρέπει να ακολουθήσετε τους κανόνες τους όσον αφορά την αποπληρωμή της οφειλής σας. Η EBS δεν φέρει ευθύνη για τυχόν μη εξοφλημένα τιμολόγια σε τρίτους.

***Στην περίπτωση που η πληρωμή του μαθήματός σας πραγματοποιείται από τρίτο άτομο (π.χ. SVEA), τα τέλη ακύρωσης ανέρχονται πάντα στο 100% της τιμής κράτησης.

Τέλη ακύρωσης

Προκειμένου να αποζημιωθούμε για το γεγονός ότι ενδέχεται να μην είμαστε σε θέση να μεταπωλήσουμε την κράτησή σας και για να καλύψουμε τυχόν έξοδα που έχουμε καταβάλει κατά την επεξεργασία της κράτησής σας, πρέπει να προβούμε στην επιβολή τελών ακύρωσης σύμφωνα με την παρακάτω κλίμακα.

Τα εν λόγω τέλη βασίζονται στο πόσες ημέρες πριν από την κράτηση του μαθήματός σας λαμβάνουμε την ειδοποίηση ακύρωσής σας και αντιστοιχούν σε ποσοστό επί του συνολικού κόστους της κράτησής σας.

Δεν φέρουμε ευθύνη για τυχόν έξοδα ή δαπάνες που μπορεί να προκύψουν ως αποτέλεσμα της ακύρωσής σας. Δεν καταβάλλεται αποζημίωση για τυχόν αλλαγές ήσσονος σημασίας στην κράτησή σας. Οι αλλαγές ήσσονος σημασίας δεν σας δίνουν το δικαίωμα να ακυρώσετε ή να αλλάξετε σε άλλο μάθημα χωρίς να καταβάλετε τα σχετικά τέλη.

Περίοδος πριν τη διεξαγωγή του μαθήματος όπου λαμβάνεται η ειδοποίηση ακύρωσης Ποσοστό του συνολικού καταβληθέντος ποσού που πρέπει να επιστραφεί.
151 ή περισσότερες ημέρες πριν από το μάθημα 50%
150 – 101 ημέρες πριν από το μάθημα 40%
100 – 51 ημέρες πριν από το μάθημα 30%
50 – 0 ημέρες πριν από το μάθημα 0%
Τέλος ακύρωσης 35€

Εκτός του ανωτέρω ποσοστού του καταβληθέντος ποσού, θα πρέπει να καταβληθεί και τέλος ακύρωσης. Το τέλος ακύρωσης θα αφαιρεθεί από τυχόν οφειλόμενα χρηματικά ποσά.

Τα τέλη ακύρωσης θα εφαρμοστούν με βάση την ημερομηνία της αρχικής σας κράτησης, εκτός εάν μεταφέρετε την κράτησή σας σε προγενέστερη ημερομηνία, οπότε τα τέλη θα εφαρμοστούν βάσει της προγενέστερης ημερομηνίας. Συνεπώς, εάν χρησιμοποιήσετε την πρόσθετη υπηρεσία ευέλικτης κράτησης (Flexi Booking) για να αλλάξετε το μάθημά σας σε μεταγενέστερη ημερομηνία και στη συνέχεια αποφασίσετε να το ακυρώσετε, τα τέλη ακύρωσης θα εξακολουθήσουν να βασίζονται στην αρχική ημερομηνία κράτησης.

Δεν θα γίνονται επιστροφές χρημάτων για ακυρώσεις που λαμβάνονται εντός 50 ημερών πριν από την έναρξη του μαθήματος ή για μη προσέλευση ή για οποιονδήποτε σπουδαστή που έχει ήδη ξεκινήσει το μάθημα. Σε αυτή την περίπτωση, τα τέλη ακύρωσης ανέρχονται στο 100% της τιμής της κράτησης.

Επιστροφές χρημάτων

Σε περίπτωση επιστροφής χρημάτων στον πελάτη μετά την εξέταση των ανωτέρω τελών/χρεώσεων/παρακρατήσεων, το σχετικό ποσό θα επιστραφεί από το συμβαλλόμενο μέρος που πραγματοποίησε την αρχική κράτηση στην κάρτα πληρωμής/τον τραπεζικό λογαριασμό που χρησιμοποιήθηκε για την πραγματοποίηση της κράτησης. Τυχόν ασφαλίσεις/τέλη κράτησης/χρεώσεις/παρακρατήσεις που έχουν εφαρμοστεί δεν θα είναι επιλέξιμες για επιστροφή χρημάτων. Σημειωτέον ότι η διαδικασία επιστροφής χρημάτων μπορεί να διαρκέσει έως και 30 ημέρες.

Ακύρωση κρατήσεων στο πλαίσιο του προγράμματος προστασίας ακύρωσης

Προσφέρουμε στους σπουδαστές μας ασφάλεια, με ένα πρόγραμμα προστασίας ακύρωσης. Επιτρέπει στους σπουδαστές να αλλάξουν δωρεάν την ημερομηνία ή τον προορισμό του μαθήματος ή να λάβουν πλήρη χρηματική επιστροφή (αφαιρουμένων της ασφάλισης ακύρωσης, της εγγύησης εκπαίδευσης, της υπηρεσίας ευέλικτης κράτησης (flexi-Booking) και τυχόν τελών πληρωμής), εάν δεν είναι σε θέση να παρακολουθήσουν το μάθημα για κάποιο λόγο που καλύπτεται παρακάτω. Ισχύει ανά πάσα στιγμή μέχρι την ημερομηνία έναρξης των μαθημάτων, αλλά όχι συμπεριλαμβανομένης αυτής.

Καλύπτεσθε για τα ακόλουθα:

1) ΘΑΝΑΤΟΣ, ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΜΟΣ, ΑΣΘΕΝΕΙΑ, ΕΓΚΥΜΟΣΥΝΗ (πιστοποιείται σε κάθε περίπτωση μόνο από ειδικευμένο ιατρό), συμμετοχή σε σώμα ενόρκων ή κλήση μάρτυρα.

2) ΘΑΝΑΤΟΣ, ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΜΟΣ Ή ΑΣΘΕΝΕΙΑ (πιστοποιείται σε κάθε περίπτωση μόνο από ειδικευμένο ιατρό) συζύγου, συντρόφου, γονέα, τέκνων, γονέα συζύγου ή μνηστήρα.

Το ιατρικό πιστοποιητικό  πρέπει να φέρει σφραγίδα, να έχει συνταχθεί στα αγγλικά και να περιέχει:

α) τη ρητή γνωμάτευση του ιατρού κατά της συμμετοχής στο μάθημά μας,
β) διάγνωση,
γ) ημερομηνία πρώτης θεραπείας/εξέτασης,
δ) ημερομηνία πιθανής νέας θεραπείας/εξέτασης ως βάση για τη γνωμάτευση του ιατρού κατά της συμμετοχής στο μάθημα.

Δεν μπορούμε να προσφέρουμε προστασία για:

 • Οποιαδήποτε επαναλαμβανόμενη, επιδημική ασθένεια ή χρόνια ή συνεχιζόμενη ασθένεια ή πάθηση και προϋπάρχουσες ιατρικές παθήσεις ή τραυματισμούς που σας είναι γνωστές κατά τη στιγμή της κράτησης.
 • Αυτοκτονία ή απόπειρα αυτοκτονίας
 • Εξάρτηση από ναρκωτικά ή αλκοολισμό
 • Μη τήρηση ιατρικών συμβουλών ή πραγματοποίηση ταξιδιού ενάντια στις ιατρικές συμβουλές
 • Διαζύγιο, χωρισμό ή διακοπή προσωπικής σχέσης
 • Αποτυχία απόκτησης των κατάλληλων απαιτήσεων Διαβατηρίου, Θεώρησης Εισόδου και Μετανάστευσης

Το πρόγραμμα προστασίας ακύρωσης μπορεί να προστεθεί σε ένα μάθημα έως και 14 ημέρες μετά την αρχική ημερομηνία κράτησης, εφόσον η έναρξη του μαθήματος ξεκινάει περισσότερες από 30 ημέρες μετά την ημερομηνία κράτησης.

Το πρόγραμμα προστασίας ακύρωσης μπορεί να χρησιμοποιηθεί μόνο μία φορά. Εάν ο σπουδαστής έχει κάνει μια αλλαγή στην κράτησή του δωρεάν στο πλαίσιο αυτού του Προγράμματος, οποιεσδήποτε περαιτέρω αλλαγές θα αντιμετωπίζονται ανάλογα και ο σπουδαστής θα πρέπει να καταβάλλει τα παραπάνω τέλη τροποποίησης για την πραγματοποίηση της αλλαγής.

Σε περίπτωση που κάποιος τρίτος έχει αποζημιώσει τον ασφαλισμένο, οι παροχές βάσει της παρούσας σύμβασης παύουν να ισχύουν. Ο νόμιμος κάτοχος του προγράμματος προστασίας ακύρωσης είναι το πρόσωπο που αναφέρεται στην επιβεβαίωση της κράτησης. Το πρόγραμμα προστασίας ακύρωσης ισχύει μόνο εάν έχει συναφθεί κατά την αρχική κράτηση του μαθήματος.

Θα χρειαστούμε δικαιολογητικά, ανάλογα με τη φύση της ακύρωσης.

Ακύρωση κρατήσεων που δεν υπάγονται στο πρόγραμμα προστασίας ακύρωσης

Σε περίπτωση που ο λόγος ακύρωσης του μαθήματός σας δεν καλύπτεται από το πρόγραμμα ή δεν επιλέξατε το προαιρετικό πρόγραμμα προστασίας ακύρωσης κατά την κράτηση, θα πρέπει να καταβάλετε το αντίστοιχο τέλος ακύρωσης που αναφέρεται στον παραπάνω πίνακα - τέλη ακύρωσης.

Ασφάλεια ακύρωσης λόγω Covid-19

Η Ασφάλεια ακύρωσης λόγω Covid-19 εφαρμόζεται αυτόματα σε κάθε* κράτηση που πραγματοποιείται από τις 19 Νοεμβρίου 2020 και μετά. Οι κρατήσεις που πραγματοποιήθηκαν πριν από αυτή την ημερομηνία δεν περιλαμβάνουν την ασφάλεια, εκτός εάν αυτή συμπεριλήφθηκε στο πλαίσιο κάποιας προωθητικής ενέργειας.

Σε περίπτωση που έχετε αγοράσει ένα μάθημα με την ασφάλεια ακύρωσης λόγω Covid-19, αυτή σας δίνει το δικαίωμα πλήρους επιστροφής χρημάτων (αφαιρουμένων τυχόν τελών πληρωμής) σε περίπτωση ενός από τα ακόλουθα περιστατικά που σχετίζονται με την Covid-19:

 • Στην περίπτωση που η πτήση σας προς τη σχολή EBS ακυρωθεί λόγω ταξιδιωτικής απαγόρευσης 
 • Στην περίπτωση που ο προορισμός του μαθήματος απαιτεί να τεθείτε σε καραντίνα κατά την άφιξη
 • Στην περίπτωση που το μάθημά σας ακυρωθεί από την EBS για λόγους που σχετίζονται με την Covid-19
 • Στην περίπτωση που βρεθείτε θετικός/η στην Covid-19 εντός 2 εβδομάδων πριν από την ημερομηνία έναρξης των μαθημάτων σας και μπορείτε να το αποδείξετε με ιατρικό πιστοποιητικό.

Εάν επιθυμείτε να υποβάλλετε αίτημα επιστροφής χρημάτων, παρακαλούμε όπως αποστείλετε μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στη διεύθυνση listening@barschool.net.

*Λάβετε υπόψη ότι: η ασφάλεια ακύρωσης λόγω Covid-19 και η υπηρεσία ευέλικτης κράτησης (Flexi Booking) δεν περιλαμβάνονται στις κρατήσεις για το Μάθημα Καφέ (Coffee Course) (1 ημέρα).

Τι πρέπει να κάνετε αν χρειαστεί να ακυρώσετε την κράτησή σας

Στην απευκταία περίπτωση που πρέπει να ακυρώσετε την κράτησή σας, επικοινωνήστε μαζί μας αμέσως. Ωστόσο, θα χρειαστούμε επίσης γραπτή επιβεβαίωση εντός πέντε ημερών. Εάν η ακύρωση πραγματοποιηθεί εντός της περιόδου των 14 ημερών, θα λάβετε πλήρη χρηματική επιστροφή (αφαιρουμένων των ασφαλίστρων ακύρωσης και τυχόν τελών πληρωμής), ενώ μετά την ημερομηνία αυτή η ακύρωση θα υποβληθεί σε ανάλογη επεξεργασία και ενδέχεται να χρειαστεί να καταβάλετε τέλη ακύρωσης.

2ήμερο μάθημα για προχωρημένους

Μπορείτε να πραγματοποιήσετε κράτηση για ένα μάθημα της EBS για προχωρημένους ανά πάσα στιγμή (πριν, κατά τη διάρκεια ή οποιαδήποτε στιγμή μετά το Διεθνές Μάθημα Bartender (International Bartender Course)) και να το παρακολουθήσετε σε οποιονδήποτε προορισμό της EBS που προσφέρει το μάθημα. Η EBS συνιστά έναν ορισμένο βαθμό εμπειρίας για αυτά τα μαθήματα. Οι σχετικές συστάσεις είναι διαθέσιμες στην ιστοσελίδα.

Μετά την επιτυχή ολοκλήρωση του 2ήμερου Mixology ο σπουδαστής θα αποκτήσει το δίπλωμα της EBS Διεθνές Μάθημα Bartender (International Bartender Course) με σφραγίδα. Σε περίπτωση που ο σπουδαστής δεν κατέχει δίπλωμα EBS, η σφραγίδα θα τεθεί σε ένα έντυπο της EBS.

Λάβετε υπόψη ότι για αυτό το μάθημα της EBS ισχύουν όλοι οι συνήθεις όροι κράτησης.

Προχωρημένο μάθημα bar/flair

Μπορείτε να πραγματοποιήσετε κράτηση για ένα μάθημα της EBS για προχωρημένους ανά πάσα στιγμή (πριν, κατά τη διάρκεια ή οποιαδήποτε στιγμή μετά το Διεθνές Μάθημα Bartender (International Bartender Course)) και να το παρακολουθήσετε σε οποιονδήποτε προορισμό της EBS που προσφέρει το μάθημα. Η EBS συνιστά έναν ορισμένο βαθμό εμπειρίας για αυτά τα μαθήματα. Οι σχετικές συστάσεις είναι διαθέσιμες στην ιστοσελίδα.

Μετά την επιτυχή ολοκλήρωση του προχωρημένου μαθήματος, ο σπουδαστής θα λάβει πιστοποιητικό.

Λάβετε υπόψη ότι για αυτό το μάθημα της EBS ισχύουν όλοι οι συνήθεις όροι κράτησης.

Spirit expeditions

Μπορείτε να κάνετε κράτηση για Spirit Expedition ανά πάσα στιγμή και να το παρακολουθήσετε σε οποιονδήποτε προορισμό της EBS που προσφέρει το μάθημα. Δεν απαιτείται προηγούμενη επαγγελματική εμπειρία για συμμετοχή σε Spirit Expeditions. Η διάρκεια των ταξιδιών μπορεί να διαφέρει ανάλογα με το επιλεγμένο προϊόν. Τα Spirit Expeditions πωλούνται ως πακέτο και περιλαμβάνουν διαμονή καθ' όλη τη διάρκεια των μαθημάτων.

Μετά την επιτυχή ολοκλήρωση ενός Spirit Expedition, ο σπουδαστής θα λάβει πιστοποιητικό παρακολούθησης.

Λάβετε υπόψη ότι για τα Spirit Expeditions ισχύουν όλοι οι συνήθεις όροι κράτησης.

Ακαδημία Εκπαιδευτών (Instructor Academy)

Μπορείτε να πραγματοποιήσετε κράτηση για την Ακαδημία Εκπαιδευτών (Instructor Academy) της EBS μόνο κατόπιν έγκρισης του σπουδαστή από τον Διευθυντή Εκπαίδευσης. Η EBS Care θα αναλάβει τη διαδικασία υποβολής της αίτησης και θα ενημερώσει τον σπουδαστή σχετικά με την έγκρισή του.

Μετά την επιτυχή ολοκλήρωση της Ακαδημίας Εκπαιδευτών (Instructor Academy), ο σπουδαστής θα λάβει σχετικό πιστοποιητικό.

Λάβετε υπόψη ότι για αυτό το μάθημα της EBS ισχύουν όλοι οι συνήθεις όροι κράτησης.

Βασικό μάθημα bartender (Basic bartender course)

Μπορείτε να πραγματοποιήσετε κράτηση για ένα μάθημα της EBS για προχωρημένους ανά πάσα στιγμή (πριν, κατά τη διάρκεια ή οποιαδήποτε στιγμή μετά το Διεθνές Μάθημα Bartender (International Bartender Course)) και να το παρακολουθήσετε σε οποιονδήποτε προορισμό της EBS που προσφέρει το μάθημα. Οι σπουδαστές δεν απαιτείται να έχουν προηγούμενη εμπειρία στο bartending για αυτό το μάθημα. Βρείτε τις συγκεκριμένες απαιτήσεις στη σελίδα του μαθήματος

Οι εκδηλώσεις και το δείπνο αποφοίτησης δεν περιλαμβάνονται στο προϊόν αυτό.

 • Το πιστοποιητικό Βασικό Μάθημα Bartender (Basic Bartender Course) δεν παρέχει πρόσβαση στην ηλεκτρονική πλατφόρμα εργασίας EBS MatchStaff.
 • Η ασφάλεια εκπαιδευτικής εγγύησης δεν ισχύει για αυτό το μάθημα.
 • Λάβετε υπόψη ότι για αυτό το μάθημα της EBS ισχύουν όλοι οι συνήθεις όροι κράτησης.

Εκπαιδευτική εγγύηση

Για να κάνει τη ζωή σας πιο εύκολη, η EBS σας προσφέρει μια Εκπαιδευτική Εγγύηση. Αυτό σας δίνει την ευκαιρία να επαναλάβετε τα μαθήματα EBS στον ίδιο προορισμό μέχρι να τα περάσετε.

Η Εκπαιδευτική Εγγύηση είναι μια προαιρετική προσθήκη στην κράτησή σας και μπορεί να προστεθεί στην κράτησή σας έως και 1 ημέρα πριν από την έναρξη των μαθημάτων. Η Εκπαιδευτική Εγγύηση δεν μπορεί να προστεθεί μετά την έναρξη των μαθημάτων.

Σημειώστε επίσης ότι:

 • Τα μαθήματα που επιθυμείτε να επαναλάβετε πρέπει να επαναληφθούν εντός ενός έτους από το αρχικό μάθημα και πρέπει να υπάρχουν διαθέσιμες θέσεις.
 • Για να είστε επιλέξιμοι να χρησιμοποιήσετε την Εκπαιδευτική Εγγύηση, πρέπει να έχετε παρακολουθήσει και αποτύχει στο μάθημά σας.
 • Θα πρέπει να έχετε επιδείξει καλή συμπεριφορά καθ' όλη τη διάρκεια των μαθημάτων σας, γεγονός που θα επιβεβαιωθεί έναν εκπαιδευτή της EBS. Εάν απουσιάζατε κατά τη διάρκεια οποιουδήποτε χρονικού διαστήματος, αυτό πρέπει να εγκριθεί από έναν εκπαιδευτή της EBS ή/και από έναν γιατρό.
 • Η διαμονή δεν καλύπτεται από την παρούσα εγγύηση. Εάν χρειάζεστε κατάλυμα, θα πρέπει να καλύψετε μόνοι σας τα έξοδα αυτά. Σημειώστε ότι η τρέχουσα τιμή διαμονής μπορεί να είναι υψηλότερη από αυτήν που πληρώσατε την πρώτη φορά που κάνατε κράτηση για το μάθημα. Εάν κάνετε κράτηση διαμονής μέσω της EBS, η επιπλέον χρέωση πρέπει να καταβληθεί από τον λογαριασμό σας πριν από την έναρξη των μαθημάτων. Δεν θα μπορείτε να πληρώσετε απευθείας στη σχολή.
 • Έχετε υπόψη σας ότι οποιαδήποτε πρόσθετη παροχή, εκτός από την Εκπαιδευτική Εγγύηση, που μπορεί να έχετε προσθέσει στην πρώτη σας κράτηση, θα αφαιρεθεί εάν χρησιμοποιήσετε την Εκπαιδευτική Εγγύηση. Θα κρατήσουμε την Εκπαιδευτική Εγγύηση στην κράτησή σας, καθώς μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτή την επιλογή μέχρι να περάσετε το μάθημα.
 • Όταν επαναλαμβάνετε το μάθημα, ο υψηλότερος βαθμός που μπορείτε να λάβετε στις εξετάσεις σας είναι το «C». 
 • Η εκπαιδευτική εγγύηση δεν επιστρέφεται.

Ευέλικτη κράτηση (Flexi Booking)

Θέλετε να διατηρείτε ευέλικτα τα σχέδιά σας; Οι πελάτες έχουν αυτή τη δυνατότητα μέσω της ευέλικτης κράτησης (flexi booking) της EBS. Με αυτήν την υπηρεσία μπορείτε να αλλάξετε τις ημερομηνίες των μαθημάτων, τους προορισμούς και το όνομα της κράτησής σας δωρεάν και όσες φορές θέλετε, μέχρι 14 ημέρες πριν από την έναρξη των μαθημάτων.

Η ευέλικτη κράτηση (flexi booking) αποτελεί πρόσθετη στην κράτησή σας υπηρεσία και μπορεί να προστεθεί το αργότερο 14 ημέρες μετά την αρχική ημερομηνία κράτησης, δεδομένου ότι η κράτηση μαθημάτων ξεκινάει περισσότερες από 30 ημέρες μετά την ημερομηνία κράτησης. Η ευέλικτη κράτηση (flexi booking) δεν μπορεί να προστεθεί μετά την έναρξη ενός μαθήματος.

Λάβετε υπόψη ότι:

 • Η τιμή μιας Eυέλικτης Kράτησης (Flexi Booking) περιλαμβάνει ασφάλεια ακύρωσης, παρέχοντάς σας απόλυτη ευελιξία και διασφάλιση.
 • Εάν επιλέξετε έναν προορισμό που είναι ακριβότερος από την αρχική σας κράτηση, θα πρέπει να πληρώσετε τη διαφορά. Εάν είναι φθηνότερος, θα σας επιστρέψουμε τη διαφορά.
 • Οι επιλογές στην ενότητα «Σε περίπτωση ακύρωσης της κράτησής σας», με εξαίρεση τα πραγματικά τέλη τροποποίησης, ισχύουν και για την ευέλικτη κράτηση (flexi booking).
 • Η ευέλικτη κράτηση (flexi booking) δεν επιστρέφεται.

Υποτροφίες EBS

Οι παρόντες είναι οι όροι και οι προϋποθέσεις για όλες τις υποτροφίες, τις επιχορηγήσεις και τα βραβεία που διαχειρίζεται η European Bartender School LTD, World Trade Center, Unit 1.21, 6 Bayside Road, Γιβραλτάρ. Αριθμός μητρώου εταιρείας: 107518, με την εμπορική επωνυμία European Bartender School. Όλες οι υποτροφίες, επιχορηγήσεις και τα βραβεία θα αναφέρονται στο παρόν ως «υποτροφίες». Οι υποτροφίες χορηγούνται από διάφορες πηγές χρηματοδότησης.

Οι σπουδαστές που λαμβάνουν υποτροφία μαθημάτων (π.χ. Διεθνές Μάθημα Bartender (International Bartender Course)), ενδέχεται επίσης να υποχρεούνται να υπογράψουν ατομική συμφωνία υποτροφίας. Οι σπουδαστές πρέπει να πληρούν όλες τις προϋποθέσεις που περιγράφονται στη συμφωνία. Οφείλετε να διαβάσετε τους παρόντες Όρους και Προϋποθέσεις στο σύνολό τους προτού αποδεχτείτε την προσφορά υποτροφίας. Αν αποδεχτείτε την προσφορά υποτροφίας, συμφωνείτε και αποδέχεστε τους παρόντες Όρους και Προϋποθέσεις και οποιεσδήποτε άλλες απαιτήσεις και προϋποθέσεις της υποτροφίας σας που αναφέρονται στον ιστότοπο της EBS, περιγράφονται στην προσφορά υποτροφίας σας ή σε μεταγενέστερη συμφωνία υποτροφίας.

1. Διατήρηση ενημερωμένων στοιχείων επικοινωνίας

Όλες οι πληροφορίες κατά τη διάρκεια της διαδικασίας υποβολής αιτήσεων θα αποστέλλονται στη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σας ή, για τους υποψήφιους σπουδαστές, στη διεύθυνση που δηλώσατε στην αίτηση υποτροφίας σας. Οι υφιστάμενοι φοιτητές της EBS θα πρέπει να ενημερώνουν τα στοιχεία της διεύθυνσής τους στον λογαριασμό σπουδαστή τους. Οι υποψήφιοι φοιτητές θα πρέπει να ενημερώνουν την EBS CARE για οποιαδήποτε αλλαγή στο όνομα ή στα στοιχεία της διεύθυνσης, υποβάλλοντας τις πληροφορίες μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στη διεύθυνση customerservice@barschool.net.

2. Αποδοχή της υποτροφίας σας

Σε όλους τους σπουδαστές στους οποίους προσφέρονται υποτροφίες θα αποσταλεί προσφορά υποτροφίας που θα περιέχει τις λεπτομέρειες της υποτροφίας και τον σύνδεσμο προς τους παρόντες Όρους και Προϋποθέσεις. Στην προσφορά υποτροφίας θα ενημερωθείτε για τον τρόπο αποδοχής ή απόρριψης της υποτροφίας σας. Εάν δεν προβείτε στην αποδοχή σύμφωνα με τις οδηγίες, η προσφορά της υποτροφίας σας ενδέχεται να αποσυρθεί ή/και να επαναδιατεθεί.

3. Αξία υποτροφίας

Η συνολική αξία της υποτροφίας σας περιγράφεται στον λογαριασμό σπουδαστή σας στην EBS, ενώ κάθε προορισμός της EBS που είναι επιλέξιμος για την υποτροφία έχει τη δική του τιμή, όπως έχει συμφωνηθεί με το Εκπαιδευτικό Συμβούλιο της EBS.

4. Προϋποθέσεις επιλεξιμότητας 

Δεν μπορείτε να προχωρήσετε στη διαδικασία κράτησης αν δεν αποδεχτείτε πρώτα τους παρόντες Όρους και Προϋποθέσεις. Ως εκ τούτου, είναι απαραίτητο να διαβάσετε ή/και να εκτυπώσετε ένα αντίγραφο των Όρων και Προϋποθέσεων κατά τη στιγμή της κράτησης, προκειμένου να γνωρίζετε τις ισχύουσες διατάξεις. Επιπλέον, η EBS μπορεί να αλλάξει τους παρόντες Όρους και Προϋποθέσεις ανά πάσα στιγμή χωρίς προηγούμενη ειδοποίηση, αν και οι αλλαγές αυτές δεν θα ισχύουν για κρατήσεις που έχουν ήδη γίνει αποδεκτές από την EBS. Αν κάνετε κράτηση μέσω του ιστοτόπου μας, συμφωνείτε να δεσμεύεστε από τις ακόλουθες υποχρεώσεις:

 1. Αποδέχεστε την οικονομική ευθύνη για κάθε συναλλαγή που πραγματοποιείται στο όνομα ή για λογαριασμό σας.
 2. Επιβεβαιώνετε ότι είστε τουλάχιστον 18* ετών κατά την ημερομηνία έναρξης του μαθήματος για το οποίο έχετε κάνει κράτηση και ότι έχετε τη νομική ικανότητα να πραγματοποιήσετε κράτηση.
 3. Θα πρέπει να είστε τουλάχιστον 21 ετών για να συμμετάσχετε σε εκδηλώσεις γευσιγνωσίας και εκδηλώσεις που περιλαμβάνουν αλκοόλ στη Νέα Υόρκη, αλλά πρέπει να είστε μόνο 18 ετών για να παρακολουθήσετε το μάθημα.
 4. Εγγυάστε ότι όλες οι πληροφορίες που παρέχετε για το πρόσωπό σας ή οποιοδήποτε άλλο άτομο είναι αληθείς και ακριβείς.
 5. Δεν θα χρησιμοποιήσετε τον παρόντα ιστότοπο για κερδοσκοπικές, ψευδείς ή απατηλές κρατήσεις.
 6. Κάτοικος των επιλέξιμων για Υποτροφία χωρών κατά τη στιγμή της διαδικασίας.
 7. Η πληρωμή της πρώτης δόσης πρέπει να καταβληθεί εντός 7 ημερών.
 8. Η υποτροφία δεν μεταβιβάσιμη ούτε επιστρέψιμη.

*Σε περίπτωση κράτησης μαθήματος στο Πουκέτ ή στην Κω, επιβεβαιώνετε ότι είστε τουλάχιστον 17 ετών κατά την ημερομηνία έναρξης του μαθήματος και συμφωνείτε επίσης να μας προσκομίσετε ένα έγγραφο που δηλώνει την άδεια του κηδεμόνα σας να κάνετε κράτηση σε ένα μάθημα της EBS.

Η ασφάλεια εκπαιδευτικής εγγύησης δεν ισχύει για την υποτροφία.

5. Διακοπή του μαθήματός σας

Εάν διακόψετε το μάθημά σας, η υποτροφία θα τερματιστεί. Εάν επιστρέψετε στην EBS, θα πρέπει να υποβάλετε εκ νέου αίτηση για υποτροφία και δεν παρέχεται καμία εγγύηση ότι θα σας χορηγηθεί εκ νέου η ίδια υποτροφία.

Σημαντική σημείωση - γεγονότα πέραν του ελέγχου μας

Εκφράζουμε τη λύπη μας για το γεγονός ότι δεν μπορούμε να αναλάβουμε ευθύνη ή να καταβάλουμε οποιαδήποτε αποζημίωση σε περίπτωση που η άμεση εκτέλεση των συμβατικών μας υποχρεώσεων κωλύεται ή επηρεάζεται από περιστατικά «ανωτέρας βίας». Στους παρόντες όρους κράτησης, ως «ανωτέρας βίας» νοείται κάθε περιστατικό το οποίο εμείς ή ο πάροχος της/των εν λόγω υπηρεσίας/-ών δεν θα μπορούσαμε, ακόμη και αν επιδείξουμε τη δέουσα επιμέλεια, να προβλέψουμε ή να αποφύγουμε. Τέτοια περιστατικά μπορεί να περιλαμβάνουν πόλεμο ή απειλή πολέμου, ταραχές, εμφύλιες διαμάχες, τρομοκρατικές ενέργειες, εργατικές διαμάχες, φυσικές ή πυρηνικές καταστροφές, δυσμενείς καιρικές συνθήκες, πυρκαγιά και οποιοδήποτε άλλο γεγονός δεν υπόκειται στον έλεγχό μας.

Η ευθύνη μας έναντι εσάς

Στον βαθμό που επιτρέπει η νομοθεσία, η ευθύνη μας για οποιαδήποτε απώλεια ή ζημία που υποστήκατε περιορίζεται σε εκείνη που προκύπτει από αμέλεια των υπαλλήλων, υπεργολάβων ή εκπροσώπων μας.

Η EBS δεν φέρει ευθύνη για οποιαδήποτε έμμεση απώλεια ή ζημία που μπορεί να υποστείτε. Συμπεριλαμβανομένων, ενδεικτικά, της απώλειας εισοδήματος, της απώλειας επιχειρηματικών δραστηριοτήτων, της απώλειας κερδών, της απώλειας ευκαιριών, της απώλειας αναμενόμενων αποταμιεύσεων, της απώλειας δεδομένων ή της απώλειας απόλαυσης.

Οι παρόντες όροι και προϋποθέσεις δεν αποσκοπούν στον περιορισμό ή τον αποκλεισμό της ευθύνης μας σχετικά με:

 • Θάνατο ή σωματική βλάβη που προκλήθηκε από αμέλεια της EBS, των υπαλλήλων της, των υπεργολάβων ή των εκπροσώπων της,
 • απάτη ή δόλια ψευδή δήλωση ή
 • Οποιοδήποτε άλλο θέμα για το οποίο θα ήταν παράνομο για την EBS να περιορίσει ή να αποκλείσει την ευθύνη της.

Οποιοδήποτε άλλο θέμα για το οποίο θα ήταν παράνομο για την EBS να περιορίσει ή να αποκλείσει την ευθύνη της.

Απαιτήσεις διαβατηρίου, θεώρησης εισόδου και μετανάστευσης

Σε περίπτωση που η φοίτηση σας περιλαμβάνει διασυνοριακό ταξίδι, και συνεπώς απαιτεί διαβατήριο, θα πρέπει να τηρείτε όλες τις απαραίτητες απαιτήσεις θεώρησης εισόδου και μετανάστευσης. Όλοι οι σπουδαστές θα πρέπει να είναι κάτοχοι διαβατηρίου ΠΛΗΡΟΥΣ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ, με ισχύ τουλάχιστον 6 μηνών πέραν της προγραμματισμένης ημερομηνίας επιστροφής. Επιπροσθέτως, για ορισμένους προορισμούς της EBS ενδέχεται να απαιτείται θεώρηση εισόδου («βίζα»). Θα σας παρέχουμε συμβουλές όπου είναι δυνατόν, ωστόσο οι συγκεκριμένες απαιτήσεις διαβατηρίου, θεώρησης εισόδου και άλλες μεταναστευτικές απαιτήσεις είναι δική σας ευθύνη και θα πρέπει να τις επιβεβαιώσετε με τις αρμόδιες πρεσβείες ή/και προξενεία. Δεν φέρουμε καμία ευθύνη αν δεν μπορείτε να ταξιδέψετε επειδή δεν τηρήσατε τυχόν απαιτήσεις διαβατηρίου, θεώρησης εισόδου ή μετανάστευσης. Ενδέχεται να επιβαρυνθείτε με χρεώσεις μαθήματος και τέλη ακύρωσης, εάν δεν μπορείτε να ταξιδέψετε λόγω λανθασμένου διαβατηρίου ή εάν δεν τηρήσετε τις απαιτήσεις θεώρησης εισόδου και μετανάστευσης.

Υγειονομικές απαιτήσεις

Αποτελεί ευθύνη όλων των σπουδαστών της EBS να συμβουλεύονται τις κατάλληλες πηγές σχετικά με τους εμβολιασμούς ή την ιατρική περίθαλψη που μπορεί να συνιστώνται/απαιτούνται για τη χώρα/τις χώρες που επισκέπτονται. Δεν μπορούμε να αποδεχτούμε την ευθύνη για μαθητές που δεν αναζητούν τις κατάλληλες συμβουλές και δεν προστατεύονται επαρκώς.

Ασφάλιση

Η σημασία της σύναψης επαρκούς ασφάλισης έναντι ιατρικών εξόδων που προκύπτουν στο εξωτερικό, αξιώσεων προσωπικής ευθύνης εναντίον σας και απώλειας ή ζημίας στις αποσκευές σας είναι ιδιαίτερα σημαντική. Ο σωστός τύπος Ασφαλιστηρίου συμβολαίου είναι: ασφάλιση εκπαίδευσης ή εργασίας στο εξωτερικό - η συνήθης ταξιδιωτική ασφάλιση διακοπών δεν θα είναι επαρκής για το συγκεκριμένο ταξίδι.

Πληρωμές με τραπεζικό έμβασμα

Αποτελεί ευθύνη του σπουδαστή να καταβάλει το ακριβές ποσό του μαθήματος στο σωστό νόμισμα (εμφανίζεται στις πληροφορίες πληρωμής που είναι διαθέσιμες μετά την κράτηση). Δεν μπορούμε να είμαστε υπεύθυνοι για τυχόν έξοδα που μπορεί να προκύψουν για τους σπουδαστές ως αποτέλεσμα καταβολής σε λάθος νόμισμα ή ως αποτέλεσμα μη καταβολής του 100% των χρεώσεων μεταφοράς.

Πληρωμές με πιστωτική κάρτα

Οι κλιμακούμενες χρεώσεις που μας επιβάλλουν οι εταιρείες πιστωτικών καρτών μας ανάγκασαν να προσπαθήσουμε να καλύψουμε τουλάχιστον μέρος του κόστους που συνεπάγεται η αποδοχή πληρωμών με αυτόν τον τρόπο. Για τον λόγο αυτό εφαρμόζουμε χρέωση ύψους 2,2% σε όλες τις πληρωμές με πιστωτική κάρτα.

Απάτη με πιστωτικές κάρτες

Αν επιλέξετε να πληρώσετε με πιστωτική κάρτα, βεβαιωθείτε ότι μας έχετε παράσχει τα σωστά στοιχεία χρέωσης της πιστωτικής κάρτας σας. Εάν δεν παρέχετε τη σωστή διεύθυνση χρέωσης της πιστωτικής κάρτας ή/και τα σωστά στοιχεία του κατόχου της κάρτας, η κράτηση των μαθημάτων σας ενδέχεται να καθυστερήσει και το συνολικό κόστος ενδέχεται να αυξηθεί. Διατηρούμε το δικαίωμα να ακυρώσουμε κρατήσεις, εάν η πληρωμή απορριφθεί ή εάν έχετε παράσχει λανθασμένα στοιχεία πιστωτικής κάρτας.

Επιπλέον, διατηρούμε το δικαίωμα να διενεργούμε τυχαίους ελέγχους προκειμένου να ελαχιστοποιήσουμε τις περιπτώσεις εξαπάτησης με πιστωτικές κάρτες. Κατά συνέπεια, πριν επιβεβαιώσετε την κράτησή σας, ενδέχεται να σας ζητήσουμε να μας προσκομίσετε με φαξ ή ταχυδρομικώς αντίγραφο του αποδεικτικού ταυτότητας, διεύθυνσης, καθώς και αντίγραφο της πιστωτικής σας κάρτας και πρόσφατο λογαριασμό.

Ειδικά αιτήματα

Σε περίπτωση που έχετε ένα ειδικό αίτημα για μια εγκατάσταση ή υπηρεσία που δεν διαφημίζεται, θα το διαβιβάσουμε στον αρμόδιο πάροχο. Ωστόσο, δεν μπορούμε να εγγυηθούμε ότι θα ικανοποιηθεί και δεν φέρουμε καμία ευθύνη για οποιαδήποτε κατάσταση σε περίπτωση που δεν ικανοποιηθεί. Δεν μπορούμε να κάνουμε δεκτή καμία κράτηση που εξαρτάται από την ικανοποίηση ειδικών αιτημάτων.

Απολεσθέντα αντικείμενα

Εάν ανακαλύψετε ότι χάσατε κάποιο αντικείμενο κατά τη διάρκεια του μαθήματος στην EBS, επικοινωνήστε με τον εκπρόσωπο της σχολής EBS και θα προσπαθήσουμε να σας βοηθήσουμε να εντοπίσετε τα αντικείμενα. Λάβετε υπόψη ότι είναι δική σας ευθύνη να βεβαιώνεστε ότι τα περιουσιακά σας στοιχεία παραμένουν ασφαλή. Δεν φέρουμε ευθύνη για αντικείμενα που χάνονται κατά τη διάρκεια της παρακολούθησης των μαθημάτων της EBS.

Εκδρομές

Περιστασιακά, ενδέχεται να σας συστήνουμε αξιόπιστους τρίτους παρόχους διοργάνωσης εκδρομών ή παροχής άλλων υπηρεσιών αναψυχής. Στην περίπτωση που επιλέξετε να συνάψετε σύμβαση για την παροχή εκδρομών ή άλλων υπηρεσιών αναψυχής, η σύμβασή σας θα συναφθεί απευθείας με τον εν λόγω πάροχο και εμείς ενεργούμε μόνο υπό την ιδιότητα του πράκτορα. Ως εκ τούτου, δεν φέρουμε καμία ευθύνη για την ορθή εκτέλεση αυτής της σύμβασης. Δεν είμαστε υπεύθυνοι για την ομαλή διάθεση σε εσάς της εκδρομής ή της δραστηριότητάς ή για οτιδήποτε συμβεί κατά τη διάρκεια της εκτέλεσής της από τον πάροχο. Οι εν λόγω εκδρομές ή δραστηριότητες παρέχονται σύμφωνα με τους όρους της σύμβασης του εκάστοτε παρόχου της υπηρεσίας και σύμφωνα με την τοπική νομοθεσία.

Σε περίπτωση που έχετε κάποιο παράπονο

Εάν αντιμετωπίσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά τη διάρκεια του μαθήματός σας, πρέπει να ενημερώσετε αμέσως τον αρμόδιο εκπρόσωπο της EBS. Εν συνεχεία, θα προσπαθήσει να αποκαταστήσει το πρόβλημά σας. Εάν δεν είναι σε θέση να επιλύσει το πρόβλημα άμεσα ή εάν κάποιο μέλος του προσωπικού μας δεν είναι διαθέσιμο για να σας βοηθήσει, τότε θα πρέπει να επικοινωνήσετε μαζί μας αμέσως, επικοινωνώντας με την EBS care στην ακόλουθη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (listening@barschool.net). Η παραπάνω διαδικασία πρέπει να πραγματοποιηθεί εντός 28 ημερών από την ημερομηνία λήξης του μαθήματος, ώστε να καταστεί δυνατή η ορθή διερεύνηση του παραπόνου σας. Δεν φέρουμε ευθύνη για τυχόν αιτήματα που θα λάβουμε μετά την προθεσμία αυτή.

Όλα τα παράπονα εξετάζονται γραπτώς, δεν μπορούμε να εξετάσουμε παράπονα μέσω τηλεφώνου. Αποτελεί πολιτική μας να τηρούμε γραπτά αρχεία όλων των επικοινωνιών που σχετίζονται με προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι σπουδαστές μας. Παρακαλείστε να γράψετε τον αριθμό αναφοράς της κράτησής σας στο μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που αποστέλλετε. Αποτελεί επίσης όρο της παρούσας σύμβασης να κοινοποιείτε τυχόν προβλήματα που μπορεί να προκύψουν στον εκπρόσωπο της EBS στη σχολή σας κατά τη διάρκεια των μαθημάτων.  Εάν παραλείψετε να ακολουθήσετε τη διαδικασία που περιγράφεται ανωτέρω, δεν φέρουμε καμία ευθύνη, δεδομένου ότι δεν θα καταστεί δυνατό να διερευνήσουμε και να διορθώσουμε το πρόβλημα.

Διαφορές

Οι παρόντες όροι και προϋποθέσεις αποτελούν σύμβαση μεταξύ εσάς και της EBS, η οποία διέπεται από το αγγλικό δίκαιο. Αποδέχεστε ότι οι όποιες διαφορές θα επιλύονται ενώπιον αγγλικών δικαστηρίων.

Η συμπεριφορά σας

Λαμβάνουμε πολύ σοβαρά υπόψη μας το θέμα της συμπεριφοράς των μαθητών μας στις σχολές μας. Οφείλετε να επιδεικνύετε ευγένεια και σεβασμό στους υπόλοιπους μαθητές κατά την παραμονή σας σε μια σχολή της EBS, καθώς η αξιοπρεπής και πρέπουσα συμπεριφορά των μαθητών μας μεταξύ τους είναι κρίσιμης σημασίας για το περιβάλλον των μαθημάτων μας. Επιπλέον, αναμένεται από όλους να είναι ανεκτικοί μεταξύ τους όσο βρίσκονται στην EBS.

Αν επιδεικνύετε συνεχώς ανάρμοστη συμπεριφορά, το μάθημά σας θα τερματιστεί από εμάς ή τους παρόχους μας. Στην περίπτωση αυτή, δεν υποχρεούμαστε να προβούμε σε χρηματική επιστροφή, να καταβάλουμε οποιαδήποτε αποζημίωση ή να καλύψουμε τυχόν έξοδα που μπορεί να προκύψουν ως αποτέλεσμα της συμπεριφοράς σας.

Λάβετε υπόψη ότι, ανά πάσα στιγμή, υπόκειστε στους νόμους της χώρας που επισκέπτεστε και πρέπει να σέβεστε τα τοπικά ήθη και έθιμα. Επιπλέον, όταν σπουδάζετε στις Σχολές της EBS, η συμπεριφορά σας υπόκειται και στην πολιτική μας σχετικά με τις παράνομες ναρκωτικές ουσίες και το αλκοόλ, όπως αναλύεται παρακάτω.

Πειθαρχική πολιτική

Η πειθαρχική πολιτική της EBS έχει σχεδιαστεί προκειμένου να βοηθάει την EBS να αντιμετωπίζει φαινόμενα ανάρμοστης συμπεριφοράς στις σχολές μας.

Πρώτη παράβαση

Για ήσσονος σημασίας παραβάσεις, ο μαθητής ενδέχεται να λάβει πειθαρχική προειδοποίηση μέσω μιας απλής διαδικασίας. Αυτή συνήθως αποτελείται από μια προφορική επίπληξη που επισημαίνει την απαράδεκτη συμπεριφορά και τη σχετική ανησυχία. Για σοβαρές παραβάσεις, ο σπουδαστής θα διαγράφεται αυτόματα από το μάθημα της EBS. Στην περίπτωση αυτή θα θεωρήσουμε την κράτησή σας ως ακυρωθείσα από εσάς τη δεδομένη χρονική στιγμή.

Επιπροσθέτως, η EBS δύναται να ενημερώσει τους γονείς ή τους νόμιμους κηδεμόνες του μαθητή.

Δεύτερη παράβαση

Για ήσσονος σημασίας παραβάσεις, ο μαθητής μπορεί να λάβει μια δεύτερη πειθαρχική προειδοποίηση. Αυτή συνήθως αποτελείται από μια προφορική ή γραπτή επίπληξη, στην οποία περιγράφεται η απαράδεκτη συμπεριφορά και η σχετική ανησυχία ή/και η λήψη πειθαρχικής προειδοποίησης με καθορισμένο χρονικό διάστημα και επανεξέταση της συμπεριφοράς. Η τελευταία θα περιλαμβάνει όρους αντίστοιχους της παράβασης, κατά τη διάρκεια του οποίου ο μαθητής πρέπει να επιδείξει συμμόρφωση με την πολιτική της EBS σχετικά με το αλκοόλ και τις ναρκωτικές ουσίες εντός των όρων της περιόδου επιτήρησης.

Για σοβαρές παραβάσεις, ο σπουδαστής θα διαγραφεί αυτόματα από το μάθημα της EBS. Σε αυτή την περίπτωση, θα θεωρήσουμε την κράτησή σας ως ακυρωθείσα από εσάς τη δεδομένη χρονική στιγμή.

Τρίτη παράβαση

Σε περίπτωση που επαναληφθεί μια τέτοια παράβαση κατά τη διάρκεια της περιόδου επιτήρησης, ο σπουδαστής θα διαγραφεί αυτόματα από το μάθημα της EBS. Σε αυτή την περίπτωση, θα θεωρήσουμε την κράτησή σας ως ακυρωθείσα από εσάς τη δεδομένη χρονική στιγμή. Η EBS θα ειδοποιήσει τους γονείς ή τους νόμιμους κηδεμόνες όταν ένας σπουδαστής απομακρυνθεί από το μάθημα και θα τους ενημερώσει για τους λόγους της απομάκρυνσης.

Ήσσονος και μείζονος σημασίας παραβάσεις

Η EBS ταξινομεί την απαράδεκτη συμπεριφορά σε δύο τύπους: «ήσσονος σημασίας» και «μείζονος σημασίας» παραβιάσεις.  Σε γενικές γραμμές, μια «μείζονος σημασίας» παράβαση υποδηλώνει ότι η υποτιθέμενη συμπεριφορά ή/και προηγούμενη παραβατική συμπεριφορά του σπουδαστή δικαιολογεί την εξέταση της αποβολής και της ακύρωσης από το μάθημα. Εάν η φερόμενη παράβαση θεωρείται «ήσσονος σημασίας», δεν δικαιολογεί την εξέταση της αποβολής και της ακύρωσης από το μάθημα. Ωστόσο, αυτό δεν υποδηλώνει ότι το φερόμενο περιστατικό είναι ασήμαντο ή επουσιώδες με οποιονδήποτε τρόπο.

Σε γενικές γραμμές, οι ήσσονος σημασίας παραβάσεις είναι εκείνες που είναι ενοχλητικές, κοινωνικά ακατάλληλες ή ασυμβίβαστες με το επίπεδο μάθησης και κοινωνικοποίησης στις σχολές μας. Οι μείζονος σημασίας παραβάσεις είναι εκείνες που είναι παράνομες, απειλητικές ή επικίνδυνες για την υγεία και την ευημερία των μαθητών ή του προσωπικού ή εκείνες που είναι ξεκάθαρα κακόβουλες.  Οι ήσσονος σημασίας παραβάσεις, οι οποίες γίνονται με ιδιαίτερο δόλο ή απροσεξία, μπορεί να μετατραπούν σε μείζονος σημασίας παραβάσεις.

Παραδείγματα ήσσονος σημασίας παραβάσεων αποτελούν, μεταξύ άλλων, τα εξής:

 • Αγνόηση των σχολικών κανόνων ή των κανόνων διαμονής.
 • Συνεχής χρήση βωμολοχιών.
 • Εκδήλωση ανάρμοστης συμπεριφοράς.
 • Επίδειξη ασέβειας προς το προσωπικό της EBS και προς τους συμφοιτητές.
 • Κάπνισμα στους χώρους του σχολείου.
 • Επικίνδυνη ή ανεύθυνη κατανάλωση αλκοόλ.

Παραδείγματα μείζονος σημασίας παραβάσεων αποτελούν, μεταξύ άλλων, τα εξής:

 • Παράνομες ναρκωτικές/ελεγχόμενες ουσίες (κατοχή, χρήση, πώληση ή διανομή).
 • Εσκεμμένη ή/και συνεχής περιφρόνηση, έλλειψη σεβασμού ή/και άρνηση συμμόρφωσης προς την ιεραρχία.
 • Οποιαδήποτε εγκληματική δραστηριότητα.
 • Απειλές, εκφοβισμός ή βιαιοπραγία κατά του προσωπικού ή των μαθητών της EBS.
 • Απουσίες.
 • Βανδαλισμός.
 • Να θεωρείται μαθητής που διαταράσσει συστηματικά την τάξη.

Ακύρωση λόγω παραβίασης της πειθαρχικής μας πολιτικής

Εάν διαπιστωθεί ότι παραβιάζετε την πειθαρχική μας πολιτική, θα θεωρήσουμε την κράτησή σας ως ακυρωθείσα από εσάς από εκείνη τη χρονική στιγμή και μετά. Στην περίπτωση που αυτό συμβεί στο εξωτερικό, θα επωμιστείτε εξ ολοκλήρου τα έξοδα επιστροφής στη χώρα κατοικίας σας, καθώς και τα έξοδα για κάθε άλλο μέλος της ομάδας σας που ταξιδεύει μαζί σας. Δεν φέρουμε καμία ευθύνη για τυχόν χρηματική επιστροφή, αποζημίωση, έξοδα ή δαπάνες με τα οποία ενδέχεται να επιβαρυνθείτε. Ενδέχεται επίσης να εγείρουμε αξίωση εναντίον σας για τυχόν ζημιές, έξοδα και δαπάνες (συμπεριλαμβανομένων των νομικών εξόδων) με τα οποία θα επιβαρυνθούμε ως αποτέλεσμα της συμπεριφοράς σας. Εφόσον κριθεί απαραίτητο, ενδέχεται να κινηθεί και ποινική διαδικασία.

Εκτός από την πειθαρχική πολιτική, η EBS έχει υιοθετήσει και μια δική της πολιτική όσον αφορά τις παράνομες ναρκωτικές ουσίες και το αλκοόλ.

Πολιτική σχετικά με τις παράνομες ναρκωτικές ουσίες και το αλκοόλ στους σπουδαστές

Οι σπουδαστές υπόκεινται σε όλους τους ισχύοντες τοπικούς κανονισμούς σχετικά με τις παράνομες ναρκωτικές ουσίες και την υπεύθυνη κατανάλωση αλκοόλ. Επιπροσθέτως, η EBS εφαρμόζει αυστηρές κυρώσεις σε κάθε σπουδαστή που πιστεύεται ότι παραβιάζει την πολιτική μας για τα ναρκωτικά και το αλκοόλ.

Πολιτική σχετικά με τα ναρκωτικά

Σε καμιά περίπτωση δεν επιτρέπεται η παράνομη λήψη, πώληση, μεταφορά ή κατανάλωση μη συνταγογραφούμενων φαρμάκων σε σχολείο ή εγκαταστάσεις της EBS. 

Τα σύνεργα χρήσης ναρκωτικών απαγορεύονται επίσης σε οποιαδήποτε σχολή της EBS. Επιπλέον, οι μαθητές δεν επιτρέπεται να χρησιμοποιούν, να πωλούν, να μεταφέρουν ή να κατέχουν φάρμακα που έχουν συνταγογραφηθεί σε άλλον σπουδαστή.

Οποιαδήποτε ανάρμοστη συμπεριφορά λόγω μέθης ενός σπουδαστή ή παρουσίας παράνομων ναρκωτικών ουσιών που απαιτεί παρέμβαση από το προσωπικό του EBS ή από τοπικούς αξιωματούχους θα θεωρηθεί ως μείζονος σημασίας παράβαση της πειθαρχικής μας πολιτικής. Στην περίπτωση αυτή θα θεωρήσουμε την κράτησή σας ως ακυρωθείσα από εσάς τη δεδομένη χρονική στιγμή.

Η EBS διατηρεί το δικαίωμα να διενεργεί τυχαίους ελέγχους στους σπουδαστές της για κατάχρηση ναρκωτικών ή άλλων ουσιών.

Πολιτική σχετικά με το αλκοόλ

Οι σπουδαστές που συμμετέχουν σε οποιαδήποτε δραστηριότητα που σχετίζεται με την EBS, ενώ βρίσκονται σε Σχολή της EBS κατά τη διάρκεια των σχολικών ωρών, θα πρέπει να είναι σε κατάσταση που να τους επιτρέπει να αποδώσουν κατάλληλα. Η επικίνδυνη ή ανεύθυνη κατανάλωση αλκοόλ, συμπεριλαμβανομένης της ανάρμοστης συμπεριφοράς λόγω μέθης που απαιτεί την παρέμβαση ενός μέλους του προσωπικού της EBS ή τοπικών αξιωματούχων, θα θεωρηθεί ως παράβαση της πειθαρχικής μας πολιτικής και θα υπαχθείτε στα πρωτόκολλα παράβασης που περιγράφονται λεπτομερώς ανωτέρω.

Κάπνισμα

Σε όλες τις σχολές της EBS απαγορεύεται το κάπνισμα. Εκτός αυτού, σε ορισμένες χώρες το κάπνισμα είναι παράνομο σε δημόσιους κλειστούς χώρους.  Εκτιμούμε τη συνεργασία σας. Αδυναμία τήρησης του εν λόγω αιτήματος θα θεωρηθεί ως παράβαση της πειθαρχικής μας πολιτικής και θα υπαχθείτε στην πειθαρχική μας πολιτική που περιγράφεται λεπτομερώς ανωτέρω.

Τοπική νομοθεσία

Όλοι οι σπουδαστές οφείλουν να είναι ενήμεροι σχετικά με την τοπική και εθνική νομοθεσία. Η EBS δεν φέρει καμία ευθύνη για τυχόν προβλήματα που προκύπτουν από τη μη συμμόρφωση με τους εν λόγω τοπικούς νόμους, έθιμα και ιδιαιτερότητες.

Τελική απόφαση

Κάθε απόφαση που λαμβάνεται από την EBS ή τη σχολή σε σχέση με την ανωτέρω Πολιτική Πειθαρχίας, Αλκοόλ, Παράνομων Ναρκωτικών ουσιών είναι οριστική. Όλες οι πτυχές αυτής της πολιτικής θα εφαρμόζονται με αμερόληπτο και αντικειμενικό τρόπο.

Διαμονή στην EBS

Η EBS μπορεί να παρέχει διαμονή ως μέρος του μαθήματος, εφόσον απαιτείται. Μόνο τα άτομα που αναφέρονται στην κράτηση μπορούν να χρησιμοποιήσουν το κατάλυμα που έχει προβλεφθεί για εσάς. Απαγορεύεται να μοιράζεστε το κατάλυμα ή να επιτρέπετε σε τυχόν άλλα άτομα να διαμένουν σε αυτό. Είστε υπεύθυνος/η για το κόστος οποιασδήποτε ζημιάς προκληθεί στο κατάλυμά σας ή στο περιεχόμενό του κατά τη διάρκεια της διαμονής σας. Επιπλέον, κάθε προορισμός της EBS έχει τον δικό του τιμοκατάλογο των αντικειμένων που χρεώνονται σε περίπτωση που καταστραφούν ή σπάσουν. Οι χρεώσεις αυτές πρέπει να καλυφθούν από εσάς και ενδέχεται να απαιτηθεί να καταβληθούν επιτόπου. Κατά τη διαμονή των σπουδαστών της EBS σε ξενώνες, κάθε ξενώνας έχει συχνά τους δικούς του κανόνες διαμονής που πρέπει να τηρούνται.
 

Όροι και προϋποθέσεις μεταφοράς με λεωφορείο

1. Οι μεταφορές με λεωφορείο πραγματοποιούνται από την European Bartender School, ωστόσο, ενδέχεται να αναθέσουμε ή να χρησιμοποιήσουμε οχήματα άλλων φορέων εκμετάλλευσης, κατά τη διακριτική μας ευχέρεια.

2. Οι κρατήσεις ισχύουν μόνο για την καθορισμένη ημερομηνία και ώρα. Εάν ο επιβάτης χάσει το μεταφορικό του μέσο, θα προσπαθήσουμε να φιλοξενήσουμε τον ταξιδιώτη στο επόμενο διαθέσιμο μεταφορικό μέσο, αλλά δεν μπορούμε να το εγγυηθούμε.

3. Η ημερομηνία αναχώρησης, οι ώρες παραλαβής και αποβίβασης ενδέχεται να αλλάξουν και ενώ λαμβάνουμε όλα τα εύλογα μέτρα για να ειδοποιούμε τους σπουδαστές, αποτελεί τελικά ευθύνη του πελάτη να επιβεβαιώσει την κράτησή του στέλνοντας μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στη διεύθυνση xxxxmanager@barschool.net ή επικοινωνώντας με τη σχολή μέσω του τηλεφωνικού αριθμού που αναφέρεται στο μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου για την παραλαβή. Ενδέχεται να προκύψουν καθυστερήσεις και ακυρώσεις λόγω απρόβλεπτων συνθηκών.

4. Οι επιβάτες που χρησιμοποιούν την υπηρεσία μεταφοράς με λεωφορείο από τη σχολή EBS προς το αεροδρόμιο οφείλουν να διασφαλίσουν ότι θα φτάσουν εγκαίρως στο αεροδρόμιο προκειμένου να επιβιβαστούν στις πτήσεις τους.

5. Οι επιβάτες οφείλουν να διασφαλίσουν ότι περιμένουν στην καθορισμένη θέση παραλαβής σύμφωνα με την εκάστοτε επιβεβαίωση.

6. Σε περίπτωση που η πτήση του μαθητή έχει καθυστέρηση και απομένουν λιγότερες από 24 ώρες μέχρι τη μεταφορά του με το λεωφορείο, είναι απαραίτητο να στείλουν μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στη διεύθυνση xxxxmanager@barschool.net ή να επικοινωνήσουν με τη σχολή μέσω του τηλεφωνικού αριθμού που αναφέρεται στο μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου για την παραλαβή.
7. Σε περίπτωση που ο μαθητής χάσει τη μεταφορά του με το λεωφορείο του πρέπει οπωσδήποτε να στείλει μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στη διεύθυνση xxxxmanager@barschool.net ή να επικοινωνήσουν με τη σχολή μέσω του τηλεφωνικού αριθμού που αναφέρεται στο μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου για την παραλαβή.

8. Οι πελάτες που επιθυμούν να υποβάλουν παράπονο, πρέπει να το πράξουν χρησιμοποιώντας τον ιστότοπο της EBS εντός 14 ημερών από την ημερομηνία που πραγματοποίησαν την κράτηση για τη μεταφορά τους με το λεωφορείο. Αυτό αποσκοπεί στο να διασφαλιστεί ότι έχουμε όλους τους 
απαραίτητους πόρους στη διάθεσή μας για τη διερεύνηση των παραπόνων.

9. Ανά πάσα στιγμή, οι επιβάτες είναι υποχρεωμένοι να παραμένουν καθισμένοι στο όχημα με τις ζώνες ασφαλείας τους δεμένες, εκτός αν ο οδηγός τους δώσει διαφορετικές οδηγίες.

10. Οι μεταφορές με λεωφορεία πραγματοποιούνται με διάφορα οχήματα διαφορετικών μεγεθών.

11. Οι ταξιδιώτες οι οποίοι, με δική τους πρωτοβουλία, αποφασίσουν να αποσυρθούν σε οποιοδήποτε στάδιο κατά τη διάρκεια της υπηρεσίας, δεν δικαιούνται να υποβάλουν αξίωση για χρηματική επιστροφή.

12. Δεν φέρουμε καμία ευθύνη για άμεση ή επακόλουθη απώλεια προσωπικών αντικειμένων. Η EBS δεν ευθύνεται για τραυματισμούς, απώλειες ή ζημιές που οφείλονται σε λόγους ανωτέρας βίας, συμπεριλαμβανομένων των καθυστερήσεων στις μεταφορές με λεωφορείο που έχουν ως αποτέλεσμα την καθυστερημένη άφιξη στο αεροδρόμιο για τις πτήσεις αναχώρησης. Συνιστούμε σε όλους τους πελάτες να συνάψουν ασφάλιση προσωπικών περιουσιακών στοιχείων και υγείας.

13. Διατηρούμε το δικαίωμα να ζητήσουμε από κάποιο άτομο να αποσυρθεί από οποιαδήποτε υπηρεσία, εάν θεωρήσουμε ότι η συμπεριφορά του είναι προσβλητική ή ότι προκαλεί ενόχληση στους άλλους επιβάτες. Δεν φέρουμε καμία περαιτέρω ευθύνη για τη μεταφορά τέτοιων ταξιδιωτών.

14. Διατηρούμε το δικαίωμα να αλλάξουμε το δρομολόγιο μεταφοράς με λεωφορείο λόγω καιρικών συνθηκών, επιβληθέντων περιορισμών ασφαλείας ή ανωτέρας βίας.

15. Οι πελάτες θα λάβουν επιβεβαίωση τη στιγμή που θα ολοκληρωθεί η κράτησή τους. Οι πελάτες είναι υπεύθυνοι για τον έλεγχο της ορθότητας των στοιχείων της παραγγελίας τους και οφείλουν να ενημερώσουν άμεσα την EBS CARE για τυχόν σφάλματα.

16. Οι πελάτες είναι υπεύθυνοι να βρίσκονται στο δηλωμένο σημείο παραλαβής, την ώρα που έχει δηλωθεί. Για τις μεταφορές από τη σχολή προς το αεροδρόμιο, οι πελάτες θα πρέπει να βρίσκονται στο σημείο παραλαβής 15 λεπτά πριν από την αναγραφόμενη ώρα. Παρόλο που οι οδηγοί μας θα κάνουν εύλογες προσπάθειες να εντοπίσουν τους επιβάτες που λείπουν, οι μη εμφανισθέντες επιβάτες δεν δικαιούνται χρηματική επιστροφή και, λόγω της φύσης της υπηρεσίας, επιστροφή του οχήματος για την παραλαβή των μη εμφανισθέντων επιβατών.

17. Δεν προβλέπεται χρηματική επιστροφή σε περίπτωση ακύρωσης.

Κωδικοί προσφοράς

Οι κωδικοί προσφοράς που σας παρέχονται από την EBS θα έχουν την αξία, τις εξαιρέσεις και τους περιορισμούς που σας γνωστοποιήθηκαν τη στιγμή που σας χορηγήθηκαν. Ενδέχεται επίσης να ισχύουν μόνο για περιορισμένες χρονικές περιόδους.

Ο κωδικός προσφοράς ισχύει μόνο για κρατήσεις οι οποίες πληρούν τις προϋποθέσεις και πραγματοποιούνται στον ιστότοπο της EBS. Ως κράτηση που πληροί τις προϋποθέσεις νοείται η αγορά του συγκεκριμένου μαθήματος ή των προϊόντων, σύμφωνα με τους όρους για τους οποίους σας ενημερώσαμε τη στιγμή που παραλάβατε τον κωδικό προσφοράς. Εάν ένας κωδικός προσφοράς δεν είναι πλέον έγκυρος κατά την εγγραφή, θα ενημερωθείτε σχετικά.

Για να εξαργυρώσετε έναν κωδικό προσφοράς, απλώς πληκτρολογήστε τον κωδικό στο πεδίο του κωδικού προσφοράς στο τμήμα κρατήσεων του ιστότοπου. Η σχετική έκπτωση θα αφαιρεθεί αυτόματα από την τελική τιμή της αγοράς σας που πληροί τις προϋποθέσεις. Εάν δεν εισαγάγετε τον κωδικό προσφοράς κατά τη στιγμή της αγοράς, όπως ορίζεται παραπάνω, η κράτησή σας δεν θα πληροί τις προϋποθέσεις για μεταγενέστερη έκπτωση. Οι εκπτώσεις δεν μπορούν να απαιτηθούν μετά την επιβεβαίωση της αγοράς σας στον ιστότοπο.

Απαγορεύεται η εξαργύρωση ή η ανταλλαγή του κωδικού προσφοράς ή οποιασδήποτε άλλης έκπτωσης σε μετρητά. Απαγορεύεται η χρήση ή ο συνδυασμός ενός κωδικού προσφοράς με άλλες προσφορές, εκτός εάν επιτρέπεται από την EBS.

Η EBS απαγορεύει τη δημοσίευση του κωδικού προσφοράς στο διαδίκτυο ή σε οποιοδήποτε άλλο δημόσιο φόρουμ, καθώς και τη διάθεση του κωδικού προσφοράς σε οποιοδήποτε άλλο πρόσωπο.

Εάν επιθυμείτε να τροποποιήσετε μια κράτηση που κάνατε με τη χρήση ενός κωδικού προσφοράς μετά τη λήξη της περιόδου προσφοράς του συγκεκριμένου κωδικού προσφοράς, θα πρέπει να επιστρέψετε το ποσό που συνεισφέραμε για την κράτησή σας, καθώς και οποιαδήποτε άλλα τέλη ή επιβαρύνσεις που ενδέχεται να ισχύουν για την εν λόγω τροποποίηση.

Στην περίπτωση κατά την οποία ένας κωδικός προσφοράς που σας χορηγήθηκε δεν είναι λειτουργικός, το μόνο μέσο επανόρθωσής σας και η αποκλειστική ευθύνη της EBS έγκειται στην αντικατάσταση του μη λειτουργικού κωδικού προσφοράς.

Επικοινωνία μαζί σας

Εάν κάνετε κράτηση μέσω του ιστότοπού μας, θα επικοινωνήσουμε μαζί σας χρησιμοποιώντας τη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που έχετε δηλώσει. Συνεπώς, είναι απαραίτητο να δηλώσετε μια κατάλληλη ηλεκτρονική διεύθυνση επικοινωνίας με την κράτησή σας, ώστε να μπορείτε να λάβετε το μήνυμα επιβεβαίωσης ή πληροφορίες σχετικά με τυχόν ενημερώσεις και άλλα νέα που σχετίζονται με την κράτησή σας. Θα υποθέσουμε ότι η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σας είναι σωστή και ότι κατανοείτε τους κινδύνους που σχετίζονται με τη χρήση αυτής της μορφής επικοινωνίας. Λάβετε υπόψη ότι ενδέχεται να εξακολουθείτε να πρέπει να επικοινωνείτε μαζί μας μέσω της EBS Care ή εγγράφως, όπως περιγράφεται λεπτομερώς ανωτέρω στους όρους και τις προϋποθέσεις μας.

Επιπλέον, ενδέχεται να σας στέλνουμε ειδοποιήσεις μέσω γραπτών μηνυμάτων (SMS) σχετικά με την κράτησή σας. Τα μηνύματα αυτά μπορούν να ακυρωθούν διαδικτυακά στην περιοχή του λογαριασμού σας EBS. Η EBS συνιστά να μας επιτρέπετε να σας στέλνουμε ενημερώσεις SMS, καθώς τα μηνύματα αυτά είναι συχνά σημαντικά μηνύματα που απαιτούν την άμεση προσοχή ή ανάληψη δράσης από εσάς.

Γενικές δηλώσεις αποποίησης ευθύνης

Η EBS καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια να διασφαλίσει ότι οι πληροφορίες που παρέχονται σε αυτόν τον ιστότοπο και στον ιστότοπο κρατήσεων είναι ενημερωμένες, αλλά δεν μπορεί να εγγυηθεί την ακρίβεια των πληροφοριών ή τη διαθεσιμότητα των μαθημάτων μας. Οι παρόντες όροι και προϋποθέσεις κράτησης θα πρέπει να αναφέρονται στα πλαίσια των γενικών όρων και προϋποθέσεων αυτού του ιστοτόπου.

Βιντεοσκόπηση και φωτογράφιση

Καθ' όλη τη διάρκεια του έτους, η EBS πραγματοποιεί συχνά γυρίσματα διαφημιστικών βίντεο και φωτογραφίσεις στις Σχολές EBS. Λάβετε υπόψη σας ότι κατά τη διάρκεια των μαθημάτων σας ενδέχεται να πραγματοποιούνται φωτογραφίσεις ή/και βιντεοσκοπήσεις και βεβαιωθείτε ότι έχετε επίγνωση της θέσης των καμερών ανά πάσα στιγμή. Δεν φέρουμε καμία ευθύνη σε περίπτωση που, ενάντια στην επιθυμία σας, εμφανιστείτε σε διαφημιστικά βίντεο ή φωτογραφίες.

Τροποποιήσεις της παρούσας πολιτικής

Τυχόν τροποποιήσεις στην παρούσα Πολιτική θα αναρτώνται στον ιστότοπό μας ή/και θα διατίθενται κατόπιν αιτήματος.

Παράπονα

Υποβολή παραπόνου

Σε περίπτωση που έχετε παράπονα ή προβληματισμούς σχετικά με τις υπηρεσίες που έχετε λάβει από τη σχολή ή το προσωπικό που εργάζεται για την EBS Kos, παρακαλούμε όπως μας ενημερώσετε.

Ελπίζουμε ότι τα περισσότερα προβλήματα θα μπορέσουν να διευθετηθούν εύκολα και γρήγορα, συχνά τη στιγμή που προκύπτουν και με τον εκάστοτε ενδιαφερόμενο. Εάν το πρόβλημά σας δεν μπορεί να διευθετηθεί κατ' αυτόν τον τρόπο και επιθυμείτε να προβείτε σε παράπονο, θα θέλαμε να μας ενημερώσετε το συντομότερο δυνατό –ιδανικά εντός λίγων ημερών ή το πολύ λίγων εβδομάδων– διότι έτσι θα μπορέσουμε να διαπιστώσουμε ευκολότερα τι συνέβη. Στείλτε το παράπονό σας στη διεύθυνση listening@barschool.net

Τελευταία ενημέρωση

Οι παρόντες όροι και προϋποθέσεις κράτησης ενημερώθηκαν τελευταία φορά στις 7 Φεβρουαρίου 2022.

 

European Bartender School - ΑΓΟΡΑΣΤΕ ΤΩΡΑ ΠΛΗΡΩΣΤΕ ΑΡΓΟΤΕΡΑ - ΟΡΟΙ

Οι παρόντες όροι χρήσης αποτελούν μια σύμβαση μεταξύ εσάς και της European Bartender School Limited 107518 με την εμπορική επωνυμία EBS-European Bartender School Limited (εμείς, μας ή εμάς) (και οποιοδήποτε πρόσωπο που αγοράζει ένα Πρόγραμμα Πληρωμών από εμάς).

Η επιλογή Αγοράστε Τώρα Πληρώστε Αργότερα σας επιτρέπει να αγοράσετε αγαθά ή υπηρεσίες σε μια χρονική περίοδο εξοφλώντας μας σε ισόποσες δόσεις (Πρόγραμμα Πληρωμών). Με τη σύναψη ενός Προγράμματος Πληρωμής, συμφωνείτε να δεσμεύεστε από τους παρόντες Όρους Χρήσης. Θα πρέπει επίσης να διαβάσετε την Πολιτική απορρήτου μας, η οποία αποτελεί μέρος της παρούσας συμφωνίας.

1. ΕΠΙΛΕΞΙΜΟΤΗΤΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΛΗΡΩΜΩΝ

Για να μπορέσετε να ενταχθείτε σε ένα Πρόγραμμα Πληρωμών, θα πρέπει:

 • Να είστε άτομο ηλικίας τουλάχιστον 18 ετών,
 • Να είστε σε θέση να συνάψετε μια νομικά δεσμευτική σύμβαση,
 • Να έχετε έγκυρη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και αριθμό τηλεφώνου,
 • Να έχετε έγκυρη χρεωστική ή πιστωτική κάρτα, και
 • Να έχετε βαθμολογία άνω του ορίου της EBS, βάσει των στοιχείων του 

τραπεζικού σας λογαριασμού που μας έχετε παράσχει μέσω του τρίτου συνεργάτη μας ανοικτής τραπεζικής Nordigen Ltd

 • Με την έναρξη και τη σύναψη ενός Προγράμματος Πληρωμών, συμφωνείτε να: Παρέχετε ακριβείς και επαρκείς πληροφορίες σχετικά με το άτομό σας, όπως ζητείται από τον ιστότοπό μας,
 • Συμφωνείτε να επιτρέψετε στον τρίτο συνεργάτη μας Nordigen να έχει πρόσβαση στις πληροφορίες των τραπεζικών σας λογαριασμών, όπως τα στοιχεία του λογαριασμού, τα χαρακτηριστικά και τα προνόμια του λογαριασμού, τις συναλλαγές και τις τακτικές πληρωμές του λογαριασμού, τις κινήσεις του λογαριασμού, τα στοιχεία επικοινωνίας και τα στοιχεία των συμβαλλομένων.
 • Αποδέχεστε τους όρους και τις προϋποθέσεις των κρατήσεών μας
 • Να διατηρείτε και να ενημερώνετε αμέσως τις πληροφορίες αυτές ώστε να είναι ακριβείς και επαρκείς,
 • Να μην επιτρέπετε σε τρίτους να έχουν πρόσβαση στο πρόγραμμα πληρωμών σας μέσω διαδικτύου ή να δίνετε σε οποιονδήποτε τρίτο τα στοιχεία σύνδεσης του λογαριασμού σας, και
 • Να συνεργάζεστε μαζί μας πλήρως για τη διερεύνηση οποιασδήποτε αθέμιτης ηλεκτρονικής πρόσβασης στον λογαριασμό σας του

Προγράμματος Πληρωμών.
Σε περίπτωση που παρέχετε ανακριβείς ή ελλιπείς πληροφορίες ή έχουμε εύλογους λόγους να υποπτευθούμε ότι συμβαίνει κάτι ανάλογο, έχουμε το δικαίωμα να αναστείλουμε ή να τερματίσουμε τον Λογαριασμό σας και να αρνηθούμε τη μελλοντική χρήση Προγραμμάτων Πληρωμών. Ενδέχεται να αρνηθούμε να ανοίξουμε τον Λογαριασμό σας ή να συνάψουμε ένα Πρόγραμμα Πληρωμών, εάν δεν έχετε λάβει έγκριση από εμάς. Παραδείγματα για τις περιπτώσεις κατά τις οποίες μπορεί να συμβεί αυτό περιλαμβάνουν:

 • Εάν δεν είμαστε σε θέση να σας επαληθεύσουμε την ταυτότητά σας κατά τρόπο που να μας ικανοποιεί.
 • Εάν έχετε εκκρεμείς πληρωμές ή τέλη καθυστέρησης πληρωμών που οφείλονται σε οποιοδήποτε πρόγραμμα πληρωμών, το οποίο είναι συνδεδεμένο με τον Λογαριασμό σας, ή υποψιαζόμαστε ή γνωρίζουμε ότι έχετε αθετήσει ή παραβιάσει τη συμφωνία σας στο πλαίσιο άλλου προγράμματος πληρωμών που είναι συνδεδεμένο με τον Λογαριασμό σας,
 • Δεν είμαστε ικανοποιημένοι από την ικανότητά σας να πραγματοποιείτε πληρωμές, ή
 • Θεωρούμε εύλογα απαραίτητο να περιορίσουμε τον κίνδυνο νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες ή χρηματοδότησης της τρομοκρατίας, της απάτης ή οποιασδήποτε άλλης παράβασης του νόμου.

Είστε υπεύθυνοι για τη διατήρηση και την προστασία της εμπιστευτικότητας των στοιχείων εισόδου σας, τα οποία αποτελούνται από τη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σας και τον κωδικό πρόσβασης. Δεν φέρουμε ευθύνη για οποιαδήποτε μη εξουσιοδοτημένη πρόσβαση και χρήση του Λογαριασμού σας, εκτός εάν δεν έχουμε λάβει εύλογα μέτρα για να αποτρέψουμε την εν λόγω πρόσβαση ή χρήση.

2. ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΠΛΗΡΩΜΩΝ

Σε περίπτωση που συνάψουμε μαζί σας ένα Πρόγραμμα Πληρωμών, θα μας καταβάλετε το αντίτιμο αγοράς σε 6, 12 ή 18 ισόποσες πληρωμές. Θα καταβάλετε την πρώτη πληρωμή την ημέρα της αγοράς και, έπειτα, θα καταβάλλετε τις επόμενες πληρωμές την ίδια ημέρα κάθε μήνα.

 

Αυτόματες πληρωμές
Μας παρέχετε εξουσιοδότηση να διεκπεραιώνουμε τις πληρωμές και τα τέλη καθυστέρησης πληρωμής που καθορίζονται παρακάτω, χρησιμοποιώντας τα στοιχεία της μεθόδου πληρωμής που έχετε παράσχει. Θα έχετε τη δυνατότητα να επιλέξετε τη μέθοδο πληρωμής σας όταν δημιουργήσετε τον Λογαριασμό σας και ενταχθείτε στο Πρόγραμμα Πληρωμών. Κατά την επιλογή της μεθόδου πληρωμής θα πρέπει να μας παράσχετε τα στοιχεία της χρεωστικής ή πιστωτικής κάρτας που έχετε ορίσει.

Είστε υπεύθυνος/η να διασφαλίζετε ότι διαθέτετε επαρκές υπόλοιπο στη χρεωστική ή πιστωτική κάρτα που έχετε ορίσει. Εάν δεν μπορέσουμε να εκτελέσουμε μια πληρωμή για οποιονδήποτε λόγο, συμπεριλαμβανομένου, ενδεικτικά, του ότι η κάρτα σας έχει λήξει ή ακυρωθεί ή ότι δεν υπάρχουν επαρκή υπόλοιπα στον λογαριασμό που σχετίζεται με την κάρτα σας, είστε υπεύθυνος/η για τα τέλη καθυστέρησης πληρωμής που καθορίζονται παρακάτω και για τυχόν τέλη και χρεώσεις που επιβάλλονται από τον εκδότη της κάρτας σας. Σε περίπτωση που δεν μπορούμε να εκτελέσουμε μια πληρωμή λόγω σφάλματος ή βλάβης στα συστήματά μας, δεν θα είστε υπεύθυνος/η για το τέλος καθυστέρησης πληρωμής που καθορίζεται παρακάτω.

Αποδέχεστε ότι:

 • Μας παρέχεται η δυνατότητα, κατά την απόλυτη διακριτική μας ευχέρεια, να αναθέσουμε σε τρίτους την επεξεργασία των πληρωμών,
 • Το χρηματοπιστωτικό σας ίδρυμα δύναται, κατά την απόλυτη διακριτική του ευχέρεια, ανά πάσα στιγμή, με γραπτή ειδοποίηση προς εσάς, να τερματίσει τη συμφωνία πληρωμών όσον αφορά μελλοντικές πληρωμές,
 • Μας εξουσιοδοτείτε να παρέχουμε στον πάροχο πληρωμών τα προσωπικά σας στοιχεία (συμπεριλαμβανομένων των στοιχείων λογαριασμού που μας έχετε παράσχει ή οποιασδήποτε εξουσιοδότησης πληρωμής που συμπληρώνετε και υπογράφετε) για τους σκοπούς της επεξεργασίας των πληρωμών,
 • Έχετε τη δυνατότητα να ακυρώσετε τη συμφωνία σας με τον νέο πάροχο πληρωμών μόλις ενημερωθείτε για την αλλαγή, αλλά θα πρέπει να προβείτε σε εναλλακτικές ρυθμίσεις πληρωμών με εμάς για την πραγματοποίηση της πληρωμής, όπως συμφωνήθηκε γραπτώς από εμάς, και
 • Εάν ανά πάσα στιγμή πιστεύετε ότι μια άμεση χρέωση (ή πίστωση) σε βάρος του λογαριασμού που έχετε ορίσει (ή της πιστωτικής σας κάρτας) είναι ακατάλληλη ή λανθασμένη, αποτελεί δική σας ευθύνη να μας ενημερώσετε το συντομότερο δυνατό.

Καθυστερήσεις πληρωμών
Εάν παραλείψετε να πραγματοποιήσετε οποιαδήποτε πληρωμή στο πλαίσιο ενός Προγράμματος Πληρωμών, υποχρεούστε να μας καταβάλλετε 10€ τέλος ληξιπρόθεσμης οφειλής για κάθε εκπρόθεσμη πληρωμή. Το τέλος ληξιπρόθεσμης οφειλής θα επιβάλλεται την ημέρα αποτυχίας της πληρωμής. Θα προσπαθήσουμε να εισπράξουμε τυχόν αποτυχημένες πληρωμές την 4η ημέρα από την ημερομηνία που ήταν απαιτητές, εάν εξακολουθούν να είναι απλήρωτες.

Εάν παραλείψετε να πραγματοποιήσετε μια πληρωμή για τρίτη φορά, μπορούμε, κατά τη διακριτική μας ευχέρεια, να τερματίσουμε τον Λογαριασμό σας. Συναινείτε στο να ειδοποιήσουμε τον τρίτο διαχειριστή και αυτό ενδέχεται να επηρεάσει τη δυνατότητά σας να συνάψετε προγράμματα πληρωμών με άλλους εμπόρους.

Θα σας απαγορεύσουμε επίσης να χρησιμοποιείτε στο μέλλον Προγράμματα Πληρωμών με εμάς. Θα παρακρατήσουμε τυχόν τέλη ληξιπρόθεσμης οφειλής από την ορισθείσα μέθοδο πληρωμής σας. Σε περίπτωση που τερματίσουμε το Πρόγραμμα Πληρωμών σας, το συνολικό οφειλόμενο ποσό θα καταστεί άμεσα απαιτητό και πληρωτέο.

Στην περίπτωση κατά την οποία καταγγελθεί η σύμβασή σας και δεν έχετε εξοφλήσει τον λογαριασμό σας στην EBS:

 • Η EBS διατηρεί το δικαίωμα να ακυρώσει και να ανακαλέσει την πιστοποίησή σας από την EBS
 • Η EBS διατηρεί το δικαίωμα να σας ακυρώσει και να σας αποκλείσει από τον λογαριασμό σας στο EBS Matchstaff

3. ΕΛΕΓΧΟΙ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΕΚΤΙΜΗΣΕΙΣ ΠΛΗΡΩΜΩΝ

Αποδέχεστε να μας παρέχετε κάθε πληροφορία ή έγγραφο που εύλογα ζητάμε για να επαληθεύσουμε την ταυτότητά σας και να αξιολογήσουμε την ικανότητά σας να πραγματοποιείτε πληρωμές. Εξουσιοδοτείτε εμάς ή τον διαχειριστή μας να προβούμε σε τυχόν έρευνες, είτε απευθείας είτε μέσω τρίτων, για να επαληθεύσουμε την ταυτότητά σας και να αξιολογήσουμε την ικανότητά σας να πραγματοποιείτε πληρωμές στο πλαίσιο των Προγραμμάτων Πληρωμών που συνάπτετε. Όλες οι πληροφορίες που συλλέγουμε εμείς ή ο διαχειριστής μας σχετικά με εσάς, συμπεριλαμβανομένων των στοιχείων για την επαλήθευση της ταυτότητάς σας και την αξιολόγηση της ικανότητάς σας να πραγματοποιείτε πληρωμές, θα συλλέγονται, θα χρησιμοποιούνται και θα αποθηκεύονται με ασφάλεια βάσει της Πολιτικής Απορρήτου μας και της Πολιτικής Απορρήτου του τρίτου διαχειριστή μας.

4. ΑΚΥΡΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΧΡΗΜΑΤΙΚΕΣ ΕΠΙΣΤΡΟΦΕΣ

Έχετε τη δυνατότητα να μας υποβάλετε αίτηση τερματισμού του Λογαριασμού σας ανά πάσα στιγμή. Παραμένετε υπόχρεοι για την πραγματοποίηση των πληρωμών σας και την καταβολή των ανωτέρω τελών ληξιπρόθεσμων οφειλών όσον αφορά οποιοδήποτε Πρόγραμμα Πληρωμών το οποίο έχετε συνάψει.

Εάν τερματίσετε ένα Πρόγραμμα Πληρωμών και δεν προβλέπεται επιστροφή χρημάτων, το ανεξόφλητο χρέος θα καταστεί άμεσα απαιτητό και πληρωτέο. Σε περίπτωση που συμφωνήσουμε ότι η συναλλαγή σας πρέπει να επιστραφεί ή να πιστωθεί, δεν θα χρειαστεί να καταβάλλετε περαιτέρω πληρωμές που σχετίζονται με το Πρόγραμμα Πληρωμών και θα σας επιστρέψουμε κάθε πληρωμή που έχετε πραγματοποιήσει στο πλαίσιο του Προγράμματος Πληρωμών, συμπεριλαμβανομένων τυχόν τελών ληξιπρόθεσμων οφειλών που έχετε καταβάλει.

Στην περίπτωση κατά την οποία αρνηθούμε να επιστρέψουμε ή να πιστώσουμε τη συναλλαγή σας παρά το γεγονός ότι ζητάτε επιστροφή χρημάτων ή πιστωτικό ποσό ή αμφισβητείτε την αγορά, οφείλετε να καταβάλλετε όλα τα απαιτητά ποσά βάσει της παρούσας σύμβασης χωρίς συμψηφισμό του ποσού που πιστεύετε ότι σας οφείλουμε και χωρίς ανταπαίτηση από εμάς, εκτός εάν το δικαίωμα συμψηφισμού που τυχόν έχετε δεν μπορεί να αποκλειστεί βάσει οποιουδήποτε νόμου.

5. ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗ

Συμφωνείτε να μας αποζημιώσετε έναντι οποιασδήποτε ευθύνης μας για οποιαδήποτε απώλεια, κόστος, ζημιά ή δαπάνη, που προκύπτει βάσει οποιασδήποτε θεωρίας ευθύνης (συμπεριλαμβανομένης, ενδεικτικά, της αδικοπραξίας, του καταστατικού, της δικαιοσύνης ή της σύμβασης), την οποία υποστήκαμε ως αποτέλεσμα δικών σας αμελών ή παράνομων πράξεων ή παραλείψεων ή της παραβίασης των παρόντων όρων ή οποιωνδήποτε άλλων όρων και προϋποθέσεων τους οποίους αποδεχτήκατε πριν από τη χρήση του Προγράμματος Πληρωμών μας, αλλά μόνο κατά την αναλογία που αντιπροσωπεύει την έκταση στην οποία η απώλεια, το κόστος, η ζημιά ή η δαπάνη προκλήθηκε από τις δικές σας αμελείς ή παράνομες πράξεις ή παραλείψεις.

6. ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ

Στον μέγιστο βαθμό που επιτρέπεται από τον νόμο, η ευθύνη μας απέναντί σας για κάθε αξίωση που απορρέει από ή σε σχέση με την παρούσα συμφωνία δεν θα υπερβαίνει τη συνολική αξία της αγοράς σας, ανεξάρτητα από το αν η ευθύνη προκύπτει από οποιαδήποτε παραβίαση σύμβασης, αδικοπραξία (συμπεριλαμβανομένης της αμέλειας) ή οποιαδήποτε άλλη αιτία προσφυγής. Ο περιορισμός αυτός δεν εφαρμόζεται όσον αφορά τα δικαιώματά σας που απορρέουν από τη νομοθεσία, συμπεριλαμβανομένου του Νόμου περί Καταναλωτών του Γιβραλτάρ. Κανένα από τα δύο μέρη δεν ευθύνεται έναντι του άλλου για οποιαδήποτε επακόλουθη ή έμμεση ζημία, συμπεριλαμβανομένης, ενδεικτικά, της απώλειας κέρδους, της απώλειας δεδουλευμένων εργασιακών δικαιωμάτων, της απώλειας κόστους ευκαιρίας, της απώλειας απόλαυσης.

7. ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ Η ΜΕΤΑΠΩΛΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΠΛΗΡΩΜΩΝ

Αποδέχεστε να μην αναπαράγετε, αντιγράφετε, πωλείτε, εμπορεύεστε, μεταπωλείτε ή εκμεταλλεύεστε για εμπορικούς σκοπούς οποιοδήποτε τμήμα του Προγράμματος Πληρωμών (συμπεριλαμβανομένου του Λογαριασμού σας), τη χρήση του Προγράμματος Πληρωμών ή την πρόσβαση στο Πρόγραμμα Πληρωμών.

8. ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

Η παρούσα συμφωνία εξακολουθεί να ισχύει έως ότου καταγγελθεί σύμφωνα με την παρούσα ρήτρα. Έχετε τη δυνατότητα να καταγγείλετε την παρούσα συμφωνία πληρώνοντας όλα τα οφειλόμενα ποσά στο πλαίσιο όλων των Προγραμμάτων Πληρωμής που έχετε συνάψει μαζί μας. Συμφωνείτε ότι υπό ορισμένες συνθήκες και χωρίς προηγούμενη ειδοποίηση, δικαιούμαστε να καταγγείλουμε άμεσα την παρούσα συμφωνία και την παροχή των Προγραμμάτων Πληρωμών μας. Οι λόγοι για την εν λόγω καταγγελία περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων, τα εξής:

Εύλογα υποπτευόμαστε ή γνωρίζουμε ότι έχετε αθετήσει ή παραβιάσει την παρούσα συμφωνία ή άλλες ενσωματωμένες συμφωνίες ή οδηγίες ή θεωρούμε εύλογα ότι η δραστηριότητα του Λογαριασμού είναι ύποπτη,

 • Αιτήματα από αρχές επιβολής του νόμου ή άλλες κυβερνητικές υπηρεσίες,
 • Διακοπή ή ουσιώδης τροποποίηση του Προγράμματος Πληρωμών μας (ή οποιουδήποτε μέρους αυτού),
 • Απροσδόκητα τεχνικά θέματα ή προβλήματα ασφαλείας, και
 • Παρατεταμένες περιόδους αδράνειας.

Η καταγγελία της συμφωνίας σας περιλαμβάνει:

 • Τον τερματισμό όλων των τρεχόντων Προγραμμάτων Πληρωμών και την απαίτηση άμεσης πληρωμής όλων των οφειλόμενων ποσών, και
 • Απαγόρευση περαιτέρω χρήσης ενός Προγράμματος Πληρωμών.

Επιπλέον, συμφωνείτε ότι κάθε λύση λόγω αιτίας θα γίνεται κατά την απόλυτη διακριτική μας ευχέρεια και ότι δεν θα φέρουμε καμία ευθύνη έναντι εσάς ή οποιουδήποτε τρίτου μέρους για οποιονδήποτε τερματισμό του Λογαριασμού σας, οποιασδήποτε σχετικής διεύθυνσης ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ή πρόσβασης στο Πρόγραμμα Πληρωμών μας.

9. ΔΗΛΩΣΗ ΑΠΟΠΟΙΗΣΗΣ ΕΓΓΥΗΣΕΩΝ

Κατανοείτε ρητά και συμφωνείτε ότι:

 • Η χρήση του Προγράμματος Πληρωμών γίνεται με δική σας αποκλειστική ευθύνη. Το Πρόγραμμα Πληρωμών παρέχεται σε βάση «ως έχει» και «ως διαθέσιμο». Στον μέγιστο βαθμό που επιτρέπεται από τον νόμο, αποποιούμαστε ρητά κάθε είδους εγγύηση, είτε ρητή είτε σιωπηρή, συμπεριλαμβανομένων, ενδεικτικά, των σιωπηρών εγγυήσεων εμπορευσιμότητας και μη παραποίησης, με την εξαίρεση ότι δεν αποποιούμαστε της ευθύνης στον βαθμό που αυτή προκαλείται από αμελή ή παράνομη πράξη ή παράλειψή μας
 • Ουδεμία συμβουλή ή πληροφορία, προφορική ή γραπτή, την οποία λαμβάνετε από εμάς, μέσω ή από το Πρόγραμμα Πληρωμών, δεν δημιουργεί εγγύηση που δεν αναφέρεται ρητά στους παρόντες όρους χρήσης.
 • Δεν παρέχουμε ουδεμία εγγύηση ότι:
  • Το Πρόγραμμα Πληρωμών θα ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις σας,
  • Tο Πρόγραμμα Πληρωμών θα είναι αδιάλειπτο, έγκαιρο, ασφαλές ή απαλλαγμένο από σφάλματα, και
  • Τυχόν σφάλματα στο Πρόγραμμα πληρωμών θα διορθωθούν.

10. ΕΙΔΟΠΟΙΗΣΕΙΣ

Ενδέχεται να σας παρέχουμε ειδοποιήσεις, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που αφορούν αλλαγές στην παρούσα συμφωνία, μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

11. ΕΚΧΩΡΗΣΗ

Ενδέχεται να μεταβιβάσουμε ή να εκχωρήσουμε τα δικαιώματά μας που απορρέουν από την παρούσα σύμβαση χωρίς τη συγκατάθεσή σας, υπό την προϋπόθεση ότι πιστεύουμε εύλογα ότι δεν θα υποστείτε ουσιώδη ζημία από τη μεταβίβαση ή την εκχώρηση. Με τον τρόπο αυτό, συναινείτε στο να διαβιβάσουμε οποιαδήποτε πληροφορία (συμπεριλαμβανομένων εγγράφων) σχετικά με εσάς στον εκδοχέα ή σε οποιονδήποτε εξετάζει το ενδεχόμενο να καταστεί εκδοχέας. Έχουμε συνάψει μια συμφωνία σύμφωνα με την οποία ο τρίτος διαχειριστής μας μπορεί να εξαγοράσει την οφειλή σας. Δεν μπορείτε να μεταβιβάσετε ή να εκχωρήσετε τα δικαιώματά σας βάσει της παρούσας συμφωνίας χωρίς τη γραπτή μας συναίνεση. Ενδέχεται να αναθέσουμε σε εισπρακτική εταιρεία την είσπραξη των ποσών που μας οφείλετε.

12. ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΟΥΣ ΟΡΟΥΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΡΟΫΠΟΘΈΣΕΙΣ

Διατηρούμε το δικαίωμα να τροποποιούμε, να ενημερώνουμε ή να μεταβάλλουμε με άλλο τρόπο τους όρους της παρούσας συμφωνίας. Θα σας ειδοποιήσουμε για τυχόν αλλαγές στους όρους, συμπεριλαμβανομένων τυχόν αλλαγών στα τέλη και τις χρεώσεις, προβάλλοντας τους ενημερωμένους όρους την πρώτη φορά που θα συνδεθείτε στον Λογαριασμό σας μετά την αλλαγή. Οποιεσδήποτε αλλαγές θα ισχύουν για το επόμενο Πρόγραμμα Πληρωμών σας, αλλά δεν θα ισχύουν για οποιοδήποτε Πρόγραμμα Πληρωμών το οποίο έχει εγκριθεί και για το οποίο πραγματοποιείτε, επί του παρόντος, πληρωμές σύμφωνα με ένα χρονοδιάγραμμα πληρωμών. Σε περίπτωση που δεν είστε ικανοποιημένοι με οποιαδήποτε από τις αλλαγές, μπορείτε να καταγγείλετε αμέσως τη σύμβασή σας μαζί μας κλείνοντας τον Λογαριασμό σας.

13. ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑ

Αναγνωρίζετε και συμφωνείτε ότι η παρούσα σύμβαση περιέχει πληροφορίες πνευματικής ιδιοκτησίας και εμπιστευτικές πληροφορίες που προστατεύονται από τους ισχύοντες νόμους περί πνευματικής ιδιοκτησίας και άλλους νόμους. Εξαιρουμένης της ρητής εξουσιοδότησής μας, συμφωνείτε να μην τροποποιείτε, ενοικιάζετε, εκμισθώνετε, δανείζετε, πωλείτε, διανέμετε ή δημιουργείτε παράγωγα έργα με βάση την παρούσα συμφωνία, εν όλω ή εν μέρει.

14. ΔΙΑΦΟΡΕΣ

Τα μέρη οφείλουν να προσπαθούν να επιλύσουν, καλή τη πίστει, τυχόν μεταξύ τους διαφορές στο πλαίσιο της παρούσας συμφωνίας μέσω διαπραγματεύσεων. Εάν κάποια διαφορά δεν μπορεί να επιλυθεί με διαπραγμάτευση μεταξύ των μερών εντός 10 ημερών ή εντός μεγαλύτερης περιόδου που τα μέρη συμφωνούν ότι είναι αρμόζουσα, τότε εντός των επόμενων 10 ημερών, τα μέρη θα πρέπει να προσπαθήσουν να συμφωνήσουν σχετικά με τους διαδικαστικούς κανόνες και το χρονοδιάγραμμα για την επίλυση της διαφοράς μέσω διαμεσολάβησης από διαμεσολαβητή που συμφωνείται από τα μέρη ή, εάν τα μέρη δεν μπορούν να συμφωνήσουν, από διαμεσολαβητή που διορίζεται από το Κέντρο Διαφορών του Γιβραλτάρ ή από οποιονδήποτε το αντικαθιστά. Κάθε μέρος θα αναλάβει τα δικά του έξοδα διαμεσολάβησης και θα καταβάλει το ήμισυ των εξόδων του διαμεσολαβητή. Κανένα μέρος δεν μπορεί να κινήσει δικαστική ή διαιτητική διαδικασία (εκτός από την υποβολή επείγοντος αιτήματος λήψης ασφαλιστικών μέτρων) σχετικά με οποιαδήποτε διαφορά που απορρέει από την παρούσα συμφωνία, εκτός εάν το εν λόγω μέρος έχει συμμορφωθεί με τις προηγούμενες απαιτήσεις. Η παρούσα ρήτρα εξακολουθεί να ισχύει και μετά την καταγγελία ή τη λήξη της παρούσας σύμβασης.

15. ΓΕΝΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Επιλογή νόμου και Δικαστηρίου - Η παρούσα συμφωνία και η σχέση μεταξύ εσάς και εμάς διέπεται από τους νόμους του Γιβραλτάρ, χωρίς να λαμβάνονται υπόψη οι διατάξεις περί σύγκρουσης νόμων. Εσείς και εμείς συμφωνούμε να υπαγόμαστε στην προσωπική και αποκλειστική δικαιοδοσία των δικαστηρίων του Γιβραλτάρ. Παραίτηση και διαιρετότητα των όρων - Τυχόν παράλειψη εκ μέρους μας να ασκήσουμε ή να επιβάλουμε οποιοδήποτε δικαίωμα ή διάταξη της παρούσας σύμβασης δεν συνιστά παραίτηση από το εν λόγω δικαίωμα ή διάταξη. Εάν κάποια διάταξη της παρούσας σύμβασης κριθεί από αρμόδιο δικαστήριο ως άκυρη, τα μέρη συμφωνούν, ωστόσο, ότι το δικαστήριο θα πρέπει να προσπαθήσει να θέσει σε ισχύ τις προθέσεις των μερών, όπως αυτές αποτυπώνονται στη διάταξη, και οι υπόλοιπες διατάξεις της παρούσας σύμβασης παραμένουν σε πλήρη ισχύ. Παραγραφή - Συμφωνείτε ότι, ανεξάρτητα από οποιοδήποτε διάταγμα ή νόμο που ορίζει το αντίθετο, τυχόν αξίωση ή αιτία προσφυγής που απορρέει ή σχετίζεται με τη χρήση της Υπηρεσίας ή της παρούσας σύμβασης πρέπει να κατατεθεί εντός ενός 

(1) έτους από την έγερση της εν λόγω αξίωσης ή αιτίας προσφυγής ή να παραγραφεί για πάντα. Οι τίτλοι των ενοτήτων της παρούσας σύμβασης παρατίθενται μόνο για λόγους διευκόλυνσης και δεν έχουν καμία νομική ή συμβατική ισχύ.

16. ΟΡΙΣΜΟΙ

Στην παρούσα σύμβαση, ως «Λογαριασμός» νοείται ως ο λογαριασμός που έχετε ανοίξει μαζί μας για να έχετε πρόσβαση και να κάνετε χρήση του Προγράμματος Πληρωμών.