Το όνειρο που έγινε πραγματικότητα

Ο Λευτέρης από την Βυτίνα Αρκαδίας, από πολύ μικρός ασχολήθηκε με τον χώρο της εστίασης, αλλά αυτό που τον κέρδισε τελικά είναι το bartending.

Έτσι αποφάσισε να κάνει πολλά ταξίδια για να ανακαλύψει τον κόσμο του bartending ακόμη περισσότερο, βοηθώντας τον σε αυτό να εξελιχθεί και να κάνει τα επόμενα βήματα και η European Bartender School.

Από το Μάντσεστερ στη Σουηδία και από την Σουηδία στη Νέα Υόρκη.

Το ταξίδι με την European Bartender School ξεκίνησε από το Μάντσεστερ κάνοντας εκεί το Διεθνή Κύκλο Μαθημάτων. Τελειώνοντας με το course, βρήκε δουλειά ως barman, μετά ως head-bartender σε ένα εστιατόριο όπου ήταν αλυσίδα στο Μάντσεστερ, όπου είχε και μενού με ποτά.

Μετά από κάποιο διάστημα, πήρε την απόφαση να κάνει το Προχωρημένο Κύκλο Μαθημάτων της European Bartender School στην Σουηδία, αποφάσισε να κάτσει κάποιο διάστημα στην Στοκχόλμη και να ανακαλύψει και εκεί τον κόσμο του bartending δουλεύοντας σε κάποια μαγαζιά. Έπειτα, του προσφέρθηκε μια πολύ καλή πρόταση να εργαστεί ως bar-manager, υπεύθυνος εστιατορίων στο Bar στο Μάντσεστερ.

Ο ρόλος του ήταν ως υπεύθυνος για τις μισθοδοσίες, τα κοστολόγια, δημιουργία νέων καταλόγων, υπεύθυνος για το προσωπικό, έπρεπε δηλαδή εκείνος να βρει την ομάδα του bar και να στήσει όλο το bar.

Αφού έκατσε τρία χρόνια σε αυτό το πόστο ως bar-manager, μαζεύοντας αρκετές εμπειρίες, πήρε την απόφαση να κάνει αίτηση στην Ακαδημία Εκπαιδευτών στην Νέα Υόρκη. Έστειλε το cover letter του και το βιογραφικό του και μια νέα εμπειρία τον περίμενε στην Νέα Υόρκη. Τελείωσε την Instructor Academy με 94% βαθμολογία όπου είναι αρκετά απαιτητικό και απαιτεί πολλά skills και εμπειρία.

Στη συνέχεια ταξίδεψε και σε άλλες χώρες όπως Ιταλία, Πορτογαλία, Ισπανία, αλλά αυτή που ξεχώρισε περισσότερο είναι η Νέα Υόρκη.

Image Eleftheris sniffing whiskey

Η εμπειρία του  στην EBS που τον βοήθησε να ξεχωρίσει

Αυτό που τον βοήθησε αρκετά στην EBS ήταν οι γνωριμίες που έκανε κυρίως, τις οποίες διατηρεί μέχρι σήμερα και οι γνώσεις που απέκτησε για να φτιάχνει πάρα πολλές συνταγές κοκτέιλ. Οι καθηγητές που γνώρισε ήταν άνθρωποι με πάρα πολλές γνώσεις στον κλάδο, με πολύ εμπειρία, πολλές ιδέες και πολλά πτυχία στα χέρια τους. Μέχρι σήμερα, έχουν κρατήσει επαφές και ανταλλάσσουνε ιδέες, προτείνουν πράγματα ο ένας στον άλλον.

Αυτό που τον εντυπωσίασε είναι το advance course κυρίως και η instructor academy. Γενικά, όλα τα courses της EBS ανέφερε πως ήταν πολύ οργανωμένα σωστά και είχαν ακριβώς τα μαθήματα που πρέπει να έχουν. 

Για την καθημερινότητα αναφέρει πως ήταν πολύ ευχάριστη από το πρωί μέχρι το βράδυ, ήταν με EBS στο μυαλό του και πάντα είχες τι να κάνεις συνέχεια, γιατί η EBS από μόνη της έχει πολλές δραστηριότητες που έκανε μαζί με τους συμμαθητές του. Όλοι ήταν bartenders και συνέχεια ανταλλάζανε ιδέες για συνταγές, δουλειές και εμπειρίες. Όταν περιτριγυρίζεσαι με τέτοιο κόσμο, πάντα θα εξελίσσεσαι!

Image Eleftheris making cocktail

Φτάνοντας στην επιτυχία

Γυρίζοντας από Νέα Υόρκη, αποφάσισε να ανοίξει το δικό του μαγαζί στη Βυτίνα, Αρκαδίας. Το μαγαζί είναι κυρίως cafe bar, και περιέχει διακόσιες διαφορετικές ετικέτες από ποτά και διάφορες συνταγές κοκτέιλ που έχει δημιουργήσει ο ίδιος. Αποτελεί κυρίως χειμερινό προορισμό και έχει πάρα πολύ κόσμο. Επίσης έχουν γράψει και διάφορα περιοδικά όπως το ciao και το Athens magazine για το μαγαζί του, για τα ξεχωριστά κοκτέιλ που περιέχει.

Επίσης, μετά την EBS έχει συμμετάσχει σε πάρα πολλούς διαγωνισμούς κοκτέιλ που έχει πάρει καλές θέσεις, όπως στην Angostura που κατέκτησε την τρίτη θέση.