Από την Γαλλία στην Ιρλανδία, την Αυστραλία στην Ταϊλάνδη, και από την Ισπανία στον Αρκτικό Κύκλο.

Ένας πρώην μαθητής της EBS, ο Gautier Tanguy, πήγε ένα απίστευτο ταξίδι που τον οδήγησε στον Αρκτικό Κύκλο. Διάβασε την  ιστορία του:

''Νομίζω πως είχα πάντα την φιλοδοξία να δω τι βρίσκεται έξω από την Γαλλία αλλά η πρώτη μου εμπειρία στο εξωτερικό δεν είχε να κάνει με το bartending. Η πρώτη μου δουλειά, εκτός Γαλλίας, ήταν στο Δουβλίνο της Ιρλανδίας. Δούλευα για μια εταιρεία gaming αλλά μετά από κάποιο καιρό κατάλαβα πως η ζωή του γραφείου δεν ήταν για μένα. Ήθελα μια δραστική αλλαγή, και εκείνο τον καιρό ήταν που ανακάλυψα την τέχνη του bartending και την European Bartender School.'' 

gautier north pole

4 Εβδομάδες σοβαρού bartending

Ξεκίνησα να παρακολουθώ το International Bartender Course (Διεθνή Κύκλο Μαθημάτων Bartending) στο Σίδνεϊ της Αυστραλίας τον Νοέμβριο του 2013. Αυτός ο κύκλος μαθημάτων με εξέπληξε και ξύπνησε μέσα μου έναν bartender που δεν ήξερα καν ότι υπήρχε. Ακόμα και μετά την αποφοίτηση επιδίωξα να παρακολουθήσω masterclasses, όπως αυτό που διδάσκει η Chartreuse στο Σίδνεϊ. Είναι ένα φοβερό συναίσθημα να δουλεύεις σε κάτι που αγαπάς και να το κάνεις ακόμα και στον ελεύθερο σου χρόνο.  

Δεν έμαθα μόνο πως να γίνω ένας bartender με την EBS, αλλά βελτίωσα πάρα πολύ τα Αγγλικά μου κατά την διάρκεια της εκπαίδευσης. Αυτό μου ανέβασε πολύ την αυτοπεποίθηση όταν ξεκίνησα να αναζητώ μία θέση εργασίας ως bartender μετά την αποφοίτηση, και κατέληξα να βρω την ιδανική θέση.

Είχα κρατήσει επικοινωνία με τους φίλους μου από την σχολή και μία μέρα έμαθα πως υπήρχε μια θέση εργασίας για την πλατφόρμα EBS CARE, με βάση το Πουκέτ της Ταϊλάνδης. Καθώς μου αρέσαν ήδη πολύ τα ταξίδια έστειλα το βιογραφικό μου και πήρα την δουλειά! Η επόμενη μου συνάντηση με την EBS ήταν στο Πουκέτ τον Ιούνιο του 2014. 

Η European Bartender School στην Ταϊλάνδη 

Κατά την διάρκεια της ημέρας χρησιμοποιούσα την εμπειρία και τις γνώσεις μου για να βοηθάω και να απαντάω στις ερωτήσεις που είχαν οι τότε τωρινοί αλλά και οι μελλοντικοί μαθητές της EBS. Tα απογεύματα βρισκόμουν με μαθητές της EBS Phuket ή με φίλους που είχαν έρθει να με επισκεφτούν. 

Gautier-Tanguy-with-friends

Η EBS CARE πιστεύει πολύ στην αξία της, να 'αγαπάμε τους συναδέλφους μας', και έτσι πηγαίναμε συχνά εκδρομές με την υπόλοιπη ομάδα για να χτίσουμε παραπάνω την ομαδικότητα μεταξύ μας. 

Άλλο ένα φοβερό προσόν της Ταϊλάνδης είναι το ότι η ομάδα μου και εγώ μπορούσαμε να πάμε σχετικά παντού με πολύ λίγα λεφτά. Απολαμβάναμε απίστευτα cocktail σε πολυτελή ξενοδοχεία και κάναμε ηλιοθεραπεία σε απομονωμένες παραλίες ασύγκριτης ομορφιάς. 

Η περιπέτεια μου με την EBS συνεχίστηκε τότε τον Νοέμβριο του 2014 όπου και ανακάλυψα μια νέα χώρα. Όλη η ομάδα της EBS CARE μετακόμισε στην πόλη που τα έχει όλα, την Βαρκελώνη της Ισπανίας. 

Από το Πουκέτ στην Βαρκελώνη 

Έφτασα στην Βαρκελώνη και οι συναδέλφοι μου βρίσκονταν ήδη στις πιο ωραίες περιοχές της πόλης. Το τμήμα μας επεκτεινόταν ραγδαία, και ενώ είχαμε ξεκινήσει ως μια μικρή ομάδα EBS CARE, άρχισε να γίνεται μία μεγάλη διεθνής ομάδα. 

barcelona-beach-w-skyline

Ήταν άλλη μια απίστευτη περιπέτεια και όλα έγιναν χάρη στην EBS. Λίγο μετά την άφιξη μου στην Βαρκελώνη βρήκα τον εαυτό μου σε άλλη μία εκδρομή ομαδικότητας και αυτή τη φορά εξερευνούσα το πως ήταν η bartending σκηνή στο Δουβλίνο, εκεί όπου είχα ξεκινήσει και την εμπειρία μου στο εξωτερικό. 

Στις αρχές του 2015 μου πρόσφεραν μια μοναδική ευκαιρία που δε μπορούσα να αρνηθώ. Ξεκίνησα να προετοιμάζω τον εαυτό μου να φύγει από την εταιρεία που μου είχε προσφέρει τόσα πολλά. 

Κρουαζιέρα στον Αρκτικό Κύκλο

Εν τέλη, οι γλώσσες, το EBS πιστοποιητικό και η εργασιακή μου εμπειρία στο εξωτερικό με βοήθησαν να βρω την δουλειά στο Le Boreal. Το Le Boreal είναι ένα πολυβραβευμένο, πολυτελές κρουαζιερόπλοιο που ταξιδεύει στον Αρκτικό Κύκλο.  

Η δουλειά στο πλοίο ήταν φανταστική. Κάποιες φορές βγαίναμε από το πλοίο ώστε να μαζέψουμε πάγο από Ισλανδικούς παγετώνες για να το χρησιμοποιήσουμε στην παρουσίαση στο μπαρ. Αυτό είναι μια μοναδική ιστορία bartending που λίγοι μπορούν να την διηγηθούν!

Το Le Boreal ήταν το πρώτο μου βήμα στον κόσμο μετά την EBS και αναρωτιέμαι πιο θα είναι το επόμενο...''

Μάθε που μπορεί να σε ταξιδέψει ο Διεθνής Κύκλος Μαθημάτων Bartending...