Η παρασκευή κοκτέιλ στο σπίτι είναι ένας τρόπος για να υποδεχτείς σωστά τους καλεσμένους σου. Είτε βγάζεις το σέικερ για να φτιάξεις ένα μαρτίνι είτε ανακατεύεις μερικές φέτες λάιμ για ένα μοχίτο, θα συνέρρευσουν για να ανταμείψουν τη φιλοξενία σου.

Αλλά τι είναι καλό να φτιάξεις; Τι θα τους προσελκύσει; Ανακάλυψε εδώ τα πιο εντυπωσιακά κοκτέιλ που μπορούν να φτιάξεις ένα στο σπίτι σου...

1. Mojito

Mojito lemon mint

Ας ξεκινήσουμε με αυτό το χαοτικό (αλλά γευστικό) κομμάτι. Το Mojito είναι ένα αδιαμφισβήτητο crowd pleaser. Ποτέ πριν δεν έχει αρνηθεί κάποιος την ευκαιρία να του φτιάξουν ένα Mojito (πιθανότατα). Είναι κάτι που θα δώσει πραγματικά τον τόνο της βραδιάς, σε αυτό το " είσαι εδώ για να περάσεις καλά". Με ένα muddle και ένα bash και ένα build και ένα churn, θα έχεις μπροστά στα μάτια σου ένα πανέμορφο κοκτέιλ με ρούμι, έτοιμο να εντυπωσιάσει τους καλεσμένους σου. Ζήτω το μοχίτο.

Συστατικά: Ελαφρύ ρούμι, σιρόπι ζάχαρης, σόδα, φέτες λάιμ, φύλλα φρέσκιας μέντας

Πώς να φτιάξεις ένα Mojito?

  1. Ανακάτεψε τις 4 φέτες λάιμ σε ένα ποτήρι highball με σιρόπι ζάχαρης.
  2. Θρυμμάτισε τα φύλλα μέντας και πρόσθεσε τα στο ποτήρι μαζί με το ρούμι.
  3. Γέμισε το ποτήρι κατά τα 3/4 με θρυμματισμένο πάγο.
  4. Ανακάτεψε και κάλυψε με περισσότερο θρυμματισμένο πάγο.
  5. Συμπλήρωσε με σόδα.
  6.  Γαρνίρεις με ένα κλαδάκι δυόσμου.

Βαθμολογία γευστικότητας: 8/10

2. Rusty Nail

Rusty nail

Προχωρώντας, έχουμε ένα πραγματικά μεθυστικό ποτό για εσένα. Αν θέλεις να διοργανώσεις ένα κοκτέιλ πάρτι και να πέσεις νωρίς για ύπνο, αυτή μπορεί να είναι η τέλεια επιλογή για σένα! Ένα κοκτέιλ με βάση αποκλειστικά το αλκοόλ, μετά από μερικούς γύρους Rusty Nails, οι καλεσμένοι σας θα είναι αναμφίβολα έτοιμοι για ύπνο. Ωστόσο, αυτό το κλασικό κοκτέιλ δεν είναι κατάλληλο για όλους τους τύπους πάρτι. Προτείνουμε να προσφέρετε το Rusty Nail για μια πιο χαλαρή και εκλεπτυσμένη βραδιά οικονομικής κουβέντας, παρά για οποιαδήποτε reggaeton ατμόσφαιρα. Απλώς να είστε προσεκτικοί όταν πίνετε, επειδή το Rusty Nail θα σε χτυπήσει πιο δυνατά και από ένεση τετάνου.

Συστατικά: Scotch whisky, Drambuie

Πώς να φτιάξεις ένα Rusty Nail?

  1. Ρίξτε το ουίσκι και στη συνέχεια το Drambuie σε ένα ποτήρι με πάγο πάνω σε κύβους πάγου.
  2. Γαρνίρεις με ένα στρίψιμο λεμονιού.

Βαθμολογία γευστικότητας: 6/10

3. Gin and Tonic

Gin & Tonic

Μπορεί να μην θεωρείς ότι το Gin and Tonic είναι κοκτέιλ, αλλά κάνεις λάθος. Το Gin and Tonic είναι ίσως το καλύτερο από τα καλύτερα κοκτέιλ με τζιν που μπορείς να φτιάξεις στο σπίτι. Ένα απλό και αναζωογονητικό κοκτέιλ, το "G & T" είναι άλλο ένα κοκτέιλ που αρέσει στο κοινό. Τι είναι το καλύτερο σε αυτό το κοκτέιλ; Μπορείς να αφήσεις τη φαντασία σου να οργιάσει με τη δημιουργικότητά σου. Θέλεις να ρίξεις μερικά βοτανικά εκεί μέσα; Κανένα πρόβλημα! Να το αλλάξεις με ένα ροζ τζιν; Εμπρός λοιπόν! Τα κλασικά κοκτέιλ είναι η επιτυχία των πάρτι, οπότε μη διστάσεις να το παρακάνεις λίγο με τη συνταγή.

Συστατικά: Gin, Tonic, Νερό

Πώς να φτιάξεις ένα Gin and Tonic?

  1. Άδειασε το τζιν σε ένα ποτήρι highball πάνω σε κύβους πάγου.
  2. Γέμισε το ποτήρι μέχρι πάνω με τόνικ.
  3. Γαρνίρεις με μια φέτα λάιμ.

Βαθμολογία γευστικότητας: 7/10

4. Moscow Mule

Moscow Mul

Κανένας κατάλογος με τα καλύτερα κοκτέιλ στο σπίτι δεν θα ήταν πλήρης χωρίς ένα κοκτέιλ με ρωσικό θέμα. Παρά το γεγονός ότι δεν έχει καμία απολύτως σχέση με τη Μόσχα ή τη Ρωσία, το Moscow Mule παραμένει πιστό στη γεύση του, επειδή είναι ένα πραγματικό γευστικό κοκτέιλ. Βυθίσου στην οξύτητα του χυμού λάιμ και σώσου από ένα γλυκό, φλογερό σωσίβιο που μοιάζει με τζίντζερ μπύρα. Όση ώρα συμβαίνουν όλα αυτά, δέχεσαι μερικά χαστούκια από τη βότκα. Δεν πιστεύεις ότι η εμπειρία του Mule είναι κάπως έτσι; Πρέπει να το δοκιμάσεις για να το πιστέψεις!

Συστατικά: Βότκα, φρέσκο χυμό λάιμ, μπύρα τζίντζερ

Πώς να φτιάξεις ένα Moscow Mule?

  1. Άδειασε τη βότκα και το χυμό λάιμ σε μια χάλκινη κούπα ή ένα ποτήρι highball πάνω σε κύβους πάγου.
  2.  Γέμισε με μπύρα τζίντζερ.
  3. Γαρνίρεις με μια φέτα λάιμ.

Βαθμολογία γευστικότητας: 8/10

5. Screwdriver

Screwdriver

Ας επιστρέψουμε σε κάποια απλότητα. Μιλάμε για μια απλότητα τύπου χυμού πορτοκαλιού και βότκας. Ναι, είναι το περίφημο Screwdriver! Δημοφιλές με τον χαρακτήρα του Samuel L. Jackson στην ταινία Jackie Brown, είναι ένα από τα κλασικά κοκτέιλ που δεν πεθαίνουν ποτέ. Δεν χρειάζεται κοκτέιλ σέικερ, κουτάλι μπαρ, σουρωτήρι ή μεξικάνικο αγκώνα, είναι μια απλή δουλειά που το ρίχνεις και το σερβίρεις. Για το λόγο αυτό, το Screwdriver κερδίζει δικαίως τη θέση του ως ένα από τα καλύτερα κοκτέιλ για αρχάριους, αλλά και για το σπίτι.

Συστατικά: Βότκα, χυμό πορτοκάλι

Πώς να φτιάξεις Screwdriver;

  1. Άδειασε τη βότκα σε ένα ποτήρι highball πάνω σε κύβους πάγου.
  2. Το συμπληρώνεις με χυμό πορτοκαλιού

Βαθμολογία γευστικότητας: 6/10

6. French 75

French 75

Εντάξει, ας ξεφύγουμε από την απλότητα τώρα. Καλά, όχι εντελώς, αλλά αυτή η συνταγή σίγουρα απαιτεί λίγο περισσότερη προσπάθεια από ένα κατσαβίδι! Για το French 75, θα χρειαστείς τέσσερα υλικά, ένα κοκτέιλ σέικερ και ένα λεπτό σουρωτήρι. Τα τέσσερα δύσκολα συστατικά περιλαμβάνουν τζιν, χυμό λεμονιού, σιρόπι ζάχαρης και σαμπάνια. Όπως είπε και ο Chris Martin, "κανείς δεν είπε ότι θα είναι εύκολο". Πέρα από τα αστεία, το French 75 φτιάχνεται εύκολα, είναι ισορροπημένο, δροσιστικό και σίγουρα μια από τις καλύτερες συνταγές κοκτέιλ για τον οικιακό bartender. Allez allez allez allez.

Συστατικά: Gin, φρέσκος χυμός λεμονιού, σιρόπι ζάχαρης, σαμπάνια

Πώς να φτιάξεις ένα French 75?

  1. Ρίξε όλα τα υλικά εκτός από τη σαμπάνια σε ένα σέικερ και ανακίνησε.
  2. Σούρωσε σε ένα φλάουτο σαμπάνιας.
  3. Συμπλήρωσε με σαμπάνια.
  4. Γαρνίρεις με ένα στρίψιμο λεμονιού.

Βαθμολογία γευστικότητας: 7/10

7. Cuba Libre

Cuba Libre

Είμαστε πάνω από τα μισά του δρόμου για τις καλύτερες συνταγές κοκτέιλ που μπορείς να φτιάξεις στο σπίτι και επιστρέφουμε σε απλούστερες εποχές με το Cuba Libre. Ουσιαστικά ένα αναβαθμισμένο Rum and Coke με μια πρέζα χυμό lime, το Cuba Libre ικανοποιεί εύκολα τους καλεσμένους σου και τις υποχρεώσεις σου ως bartender. Δεν χρειάζεται να τρέχεις γύρω από το μπαρ του σπιτιού σου, ρίχνοντας αυτό και ανακινώντας εκείνο. Το Cuba Libre είναι για εκείνους που θέλουν να χαλαρώσουν, ενώ φιλοξενούν μια βραδιά ποτών.  Don't live la vida loca, live la vida tranquila... 

Συστατικά: Ρούμι light, φρέσκο χυμό λεμόνι, Coca-Cola

Πώς να φτιάξεις ένα Cuba Libre?

  1. Ρίξε το ρούμι και το χυμό λάιμ σε ένα ποτήρι highball πάνω σε κύβους πάγου.
  2. Γέμισε με Coca-Cola.
  3. Γαρνίρεις με μια φέτα λάιμ

Βαθμολογία γευστικότητας: 7/10

8. Margarita

Margarita

Αν είσαι ένας από τους πολύ, πολύ λίγους ανθρώπους στον πλανήτη που αναρωτιούνται "τι είναι το κοκτέιλ;", τότε η Μαργαρίτα είναι η καλύτερη εισαγωγή σου σε αυτόν τον γευστικό κόσμο. Όταν μιλάμε για κλασικές συνταγές κοκτέιλ, είναι δύσκολο να παραλείψουμε αυτή την ομορφιά. Η οξύτητα της τεκίλας, η πικράδα του λικέρ πορτοκαλιού και η οξύτητα του λάιμ ολοκληρώνονται με ένα γλυκό χτύπημα από σιρόπι ζάχαρης. Είναι η τέλεια ισορροπία! Αυτό που είναι ακόμα καλύτερο σε αυτό το κλασικό κοκτέιλ είναι ότι η συνταγή είναι εξαιρετικά προσαρμόσιμη. Ο χυμός λεμονιού, το σιρόπι ιβίσκου, τα βατόμουρα και το λικέρ φράουλα μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να δώσουν μια άκρη στη Μαργαρίτα σας, οπότε διασκέδασέ το!

Συστατικά: Τεκίλα, Cointreau, φρέσκος χυμός λάιμ, σιρόπι ζάχαρης

Πώς να φτιάξεις μια Μαργαρίτα?

  1. Επικάλυψε το χείλος ενός παγωμένου ποτηριού μαρτίνι ή κουπέ με αλάτι (χρησιμοποίησε χυμό λάιμ για να κολλήσει).
  2.  Τοποθέτησε όλα τα υλικά σε ένα σέικερ και ανακίνησέ τα.
  3. Σούρωσε καλά μέσα στο ποτήρι

Βαθμολογία γευστικότητας: 9/10

9. Black Russian

Black Russian

Στο νούμερο 9, έχουμε άλλο ένα κοκτέιλ με θέμα τη Ρωσία, χωρίς καμία σχέση με τον γίγαντα της Ανατολικής Ευρώπης. Παρά την παραπλάνηση αυτή, το Black Russian παραμένει ένα από τα καλύτερα κοκτέιλ βότκας που μπορείς να φτιάξεις στο σπίτι. Αλλά αν ψάχνεις για ένα φρουτώδες ποτό, τότε αυτό μάλλον δεν είναι για σένα. Το λικέρ με γεύση καφέ, Kahlua, είναι πραγματικά κάτι για να καθίσεις αναπαυτικά και να χαλαρώσεις, παρά να ξεσαλώσεις. Τελειώνει το πάρτι; Μάλλον ήρθε η ώρα να σερβίρεις τα Black Russians!

Συστατικά: Βότκα, Kahlua

Πώς να φτιάξεις ένα Black Russian?

  1. Γέμισε ένα ψηλό ποτήρι με πάγο
  2. Απογέμισε μα Kahlua και Βότκα
  3. Συμπλήρωσε με κόλα. Ανακάτεψε και σέρβιρε.

Βαθμολογία γευστικότητας: 7/10

10. Seabreeze

Seabreeze

Στη συνέχεια, έχουμε το πιο φρουτώδες ποτό της λίστας, αν αυτό είναι αυτό που σου αρέσει περισσότερο; Φαντάσου να συνδυάσεις βότκα, χυμό cranberry και γκρέιπφρουτ μαζί για να δημιουργήσεις ένα ωραίο δροσιστικό κοκτέιλ. Λοιπόν, αυτό ακριβώς θα πάρεις με αυτή τη συνταγή! Σέρβιρε ένα Seabreeze αν το πάρτι πηγαίνει λίγο αργά ή αν είσαι οικοδεσπότης σε ένα τέλειο καλοκαιρινό βράδυ. Δεν μπορούμε να σκεφτούμε καλύτερο κοκτέιλ για να τιμήσεις τους καλεσμένους σου! Επιπλέον, όσον αφορά τις εύκολες συνταγές κοκτέιλ, αυτή είναι πραγματικά η καλύτερη. (Δεν μπορούσαμε να σκεφτούμε ένα λογοπαίγνιο που να σχετίζεται με τη θάλασσα).

Συστατικά: Βότκα, χυμό κράνμπερι, χυμό γκρέιπφρουτ

Πώς να φτιάξεις ένα Seabreeze?

  1. Ρίξε την βότκα και τον χυμό κράνμπερι σε ένα ποτήρι highball πάνω σε κύβους πάγου.
  2.  Πρόσθεσε απαλά τον χυμό γκρέιπφρουτ από πάνω.

Βαθμολογία γευστικότητας: 8/10

11. Μαρτίνι

martini cocktai

Είναι το "ποτό μαρμίτης" στον κόσμο των συνταγών κοκτέιλ, που είτε τα αγαπούν είτε τα μισούν. Μιλάμε για το Μαρτίνι! Αν έχεις μια ομάδα ανθρώπων που είναι λάτρεις του Martini, τότε είναι εύκολο. Αλλά όπως και με την μπριζόλα, θα πρέπει να μάθεις την ορολογία του Μαρτίνι για να ανταποκριθείς στις ανάγκες των καλεσμένων σου. Πρέπει να γνωρίσεις τα Dry, Wet, Dirty, Extra Dirty, Naked και Gibson. Και αυτός είναι μόνο ο ενδυματολογικός κώδικας!

Αλλά αν αισθάνεσαι λίγο πιο τολμηρός, τότε έχουμε δύο ακόμη επιλογές για να εξετάσεις. Απογείωσε τη βραδιά Martini στο επόμενο επίπεδο με μερικά Apple Martinis ή ακόμα και ένα Espresso Martini. Αυτά απαιτούν λίγο περισσότερα από το κλασικό Μαρτίνι, αλλά θα έχεις τα ίδια αποτελέσματα... ευτυχισμένους καλεσμένους!

Συστατικά: Βότκα/Τζιν, Ξηρό βερμούτ

Πώς να φτιάξεις ένα Μαρτίνι?

  1. Ρίξε όλα τα υλικά σε ένα ποτήρι ανάμειξης γεμάτο με παγάκια και ανακάτεψε μέχρι να παγώσει.
  2.  Σούρωσε το Julep σε ένα παγωμένο ποτήρι μαρτίνι ή ποτήρι coupe.
  3.  Γαρνίρεις με 2 ελιές περασμένες σε ένα ξυλάκι κοκτέιλ.

Βαθμολογία γευστικότητας: 6/10

12. Tequila Sunrise

Tequila sunrise

Ξεκινήσαμε με ένα λάτιν κοκτέιλ, οπότε θα τελειώσουμε με ένα λάτιν κοκτέιλ, εντάξει; Είναι σίγουρα στη λίστα με τις "εύκολες συνταγές κοκτέιλ" με μόνο τρία υλικά, οπότε είναι ιδανικό για ένα κοκτέιλ πάρτι. Ωστόσο, το πιο σημαντικό, αν δεν είσαι λάτρης των εξωτικών εργαλείων και τεχνικών του μπαρ, δεν χρειάζεται να ανησυχείς. Το Tequila Sunrise είναι ένα "build and sink", καθιστώντας το μια ζώνη χωρίς εργαλεία. Ταξίδεψε με τους καλεσμένους σου στη la isla bonita, για την καλύτερη ανατολή που θα ζήσουν όλο το χρόνο. Φρόντισε όμως να έχεις αρκετό χυμό πορτοκάλι γι' αυτό, είναι εύκολο να τον καταβροχθίσεις!

Συστατικά: Τεκίλα, χυμό πορτοκάλι, γρεναδίνη

Πώς να φτιάξεις ένα Tequila Sunrise?

  1. Αδειάζεις την τεκίλα σε ένα ποτήρι highball πάνω σε παγάκια
  2.  Γεμίζεις με χυμό πορτοκαλιού.
  3. Βουτάς τη γρεναδίνη.

Βαθμολογία γευστικότητας: 6/10

 Θέλεις να μάθεις πάνω από 60 κλασικές συνταγές κοκτέιλ, όπως το Amaretto Sour, το Long Island Iced Tea και το Bloody Mary, με επαγγελματίες bartenders; Ρίξε μια ματιά στα μαθήματα bartender μας και ξεκίνα το ταξίδι σου σήμερα.