Καθώς ο Matthew McConaughey ετοιμάζεται να λανσάρει το δικό του ουίσκι, εμείς θα ρίξουμε μια ματιά στα 10 διάσημα ονόματα που έχουν την δική τους μάρκα αλκοόλ…

Ο πολυβραβευμένος Matthew McConaughey παρουσίασε την δική του μάρκα μπέρμπον ουίσκι στον κόσμο, το Wild Turkey Longbranch. Είναι μόνο ένας στην μεγάλη λίστα διασημοτήτων που έχουν δημιουργήσει μάρκα αλκόολ με την υπογραφή τους.

Εδώ συνοψίζουμε τις 10 πιο γνωστές και σύγχρονες μάρκες αλκόολ διασημοτήτων:

Το Wild Turkey Longbranch του Matthew McConaughey

Ο Matthew είναι ο Creative Director της Kentucky, (μάλιστα φημίζεται πως πλήρωσε $4εκ για το προνόμιο), μία εταίρεια μπέρμπον ουίσκι των ΗΠΑ που καθιερώθηκε το 2016. και επιτέλους, τον Απρίλιο του 2018 παρουσίασε στον κόσμο την πρώτη του δημιουργία Wild Turkey, το Wild Turkey Longbranch.

Το Longbranch έχει δημιουργηθεί χρησιμοποιώντας ένα μπέρμπον 8 χρόνων που έχει περάσει από διπλή διαδικασία φιλτραρίσματος. Αρχικά, φιλτράρεται με κάρβουνο λευκής βελανιδιάς και στην συνέχεια με κάρβουνο είδος μιμόζας από το Τέξας. Η εταιρεία ισχυρίζεται πως τους πήρε δύο χρόνια για να τελειοποιήσουν το ποτό τους και το αποτέλεσμα είναι ένα χρυσοκαφέ ουίσκι το οποίο υπόσχεται μία διακριτική καπνιστή γεύση.

Η τεκίλα Casamigos του George Clooney

Άλλος ένας βραβευμένος με Όσκαρ συνδεδεμένος με μάρκα αλκοόλ είναι ο George Clooney, ο οποίος πούλησε την εταιρεία τεκίλας του Casamigos - μία εταιρική συμφωνία με τον επιχειρηματία Rande Gerber και τον κτηματομεσίτη Mike Meldman - για $1 δις τον Ιούνιο του 2017. 

Οι τρεις τους αρχικά είχαν συζητήσει την ιδέα του να δημιουργήσουν μία τεκίλα που δεν θα προκαλούσε χανγκόβερ, ώστε να μπορούν να απολαύσουν τις διακοπές τους στο Μεξικό. Αυτή η ιδέα τους βέβαια, για την δημιοργία μιας ταπεινής τεκίλας μικρής παραγωγής, πήρε τρελές διαστάσεις μεταξύ των φίλων και γνωστών τους, και έτσι εμπνεύστηκαν την δημιουργία μιας διεθνής επιχείρησης το 2013 και την πώληση της των δις μέσα σε τέσσερα χρόνια!

Ciroc και Deleon του Diddy

Ο γνωστός ράπερ Diddy (το πραγματικό του όνομα είναι Sean Combs) έχει γίνει συνώνυμος με τις μάρκες αλκοόλ του τα τελευταία χρόνια. Ο Diddy ανέλαβε όλες ευθύνες του μάρκετινγκ για την εταιρέια CIROC, μια Γαλλική εταιρεία βότκας (παραγωγή της Diageo) το 2007, η οποία δεν τα πήγαινε καλά. Εκείνη την χρονιά που ανέλαβε ο Diddy η εταιρεία παρήγαγε μονάχα 40 χιλιάδες κομμάτια τον χρόνο, αλλά μέχρι το 2012 πουλούσαν 2.1 εκατομμύρια κομμάτια!

Ο Diddy αστειευόμενος αναφέρετε στον εαυτό του ως ‘Ciroc Obama’ και το 2014 η ανακοίνωσε το λανσάρισμα ενός καινούριου προϊόντος, την τεκίλα DeLeon, όπου του ανήκει το 50%. Έχουμε σίγουρα πολλά να δούμε ακόμη από τον συγκεκριμένο!

Η βότκα Crystal Head του Dan Aykroyd

Ο σταρ του Ghostbusters και κωμικός Dan Aykroyd έχει την δική του βότκα, την Crystal Head. Είναι συσκευασμένο όπως προϊδεάζει και το ίδιο του το όνομα σε ένα γυάλινο μπουκάλι σε σχήμα νεκροκεφαλής, και βγήκε στην αγορά του 2007. 

Με τετραπλό σύστημα απόσταξης και με εφτά διαφορετικά φιλτραρίσματα, τρία από τα οποία περιέχουν κρύσταλλα διαμαντιών, αυτό το ποτό ίσως είναι ένα μία από τις πιο μοναδικές βότκες στην αγορά. 

Το μοδάτο του μπουκάλι είναι σχεδιασμένο από τον John Alexander, συνεργάτη του Aykroyd και πολυβραβευμένος Αμερικανός ζωγράφος. Ο Aykroyd φαίνεται να έχει δώσει σώμα και ψυχή στην εταιρεία του αφού από το 2013 περνάει τουλάχιστον ένα τρίτο του χρόνο του προμοτάροντας την.

Τα κρασιά Dreaming Tree του Dave Matthews

Ο Dave Matthews του Dave Matthews Band λάνσαρε την δική του σειρά κρασιών το 2011 με το όνομα ‘Dreaming Tree’. Τα κρασιά δημιουργήθηκαν σε συνεργασία με τον Sean McKenzie, οινοποιός από την κομητεία Σονόμα και το όνομα τους είναι εμπνευσμένο από το τραγούδι ‘The Dreaming Tree’, των Dave Matthew Band. 

Τα κρασιά έχουν κερδίσει πολλά βραβεία και πλέον η συλλογή περιλαμβάνει πέντε διαφορετικά κρασιά: crush blend κόκκινο, chardonnay, pinot noir, cabernet sauvignon, και sauvignon blanc. Η βιωσιμότητα είναι από τις βασικές αξίες της εταιρείας, με κάθε τους αυτοκόλλητο επιγραφής φτιαγμένο από 100% ανακυκλωμένο χαρτί και τα μπουκάλια είναι πιο ελαφριά από τα σύνηθες, καταναλώνοντας έτσι λιγότερα καύσιμα από τον αμπελώνα στο τραπέζι.

Το Scotch Whisky του David Beckham 

Ο Diddy δεν είναι ο μόνος διάσημος ο οποίος συνεργάζεται με την Diageo. Από το 2014, ο David Beckham είναι το πρόσωπο του Haig Club, ένα πολυτελές ουίσκι από τα Χάιλαντς της Σκωτίας σε συνεταιρισμό με την Diageo. 

Εμφυαλωμένο σε ένα γοητευτικό μπουκάλι σε στυλ κολόνιας με μπλε αποχρώσεις, το Haig Club είναι ένα single malt Σκωτσέζικο ουίσκι που έχει ένα άρωμα καραμέλας βουτύρου και ζαχαρωτού. Παράγεται στο Cameronbridge, αποστακτήριο στην Σκωτία, και είναι διαθέσιμο για αγορά σε όλο τον κόσμο.

Τα κρασιά της Nikki και της Brie Bella 

Οι δίδυμες σταρ των WWE, Nikki και Brie Bella, μπορεί να είναι κυρίως γνωστές για τις δυνατότητες στους στο ρινγκ αλλά είναι και οινόφιλοι. 

Πέρυσι λάνσαραν μια δική τους σειρά κρασιών, την ‘Belle Radici’, το οποίο μεταφρασμένο από τα Ιταλικά σημαίνει ‘όμορφες ρίζες’. Ένας φόρος τιμής στο Ιταλικό τους DNA, τα κρασιά τους αποτελούνται από ένα κόκκινο, ένα sauvignon blanc και ένα ροζέ. Καλλιεργημένα στο διάσημο Napa Valley στην Καλιφόρνια, το αρχικό λανσάρισμα ξεπούλησε και μια καινούρια σειρά κρασιών αναμένεται σύντομα.

Η τεκίλα του Justin Timberlake 

Ο Justin Timberlake ξεκίνησε από το να είναι μέλος ενός από τα μεγαλύτερα αντρικά συγκροτήματα όλων των εποχών και κατάφερε να γίνει ένας από τους πιο πετυχημένους σόλο καλλιτέχνες όλων των εποχών. Τώρα μάλιστα έχει προσθέσει και την δημιουργία τεκίλας στην μεγάλη λίστα επιτυχιών του. Το 2009 λάνσαρε την δική του τεκίλα και μετά συνεργάστηκε με την εταιρεία Souza για να το ξαναλανσάρουν το 2014, με το όνομα Sauza 901. Οι αριθμοί του ονόματος εμπνεύστηκαν από τον ταχυδρομικό κώδικα του στο Μέμφις, της πολιτείας Τενεσί. 

Το Sauza 901 έχει τριπλή απόσταξη, 80% τεκίλα με βάση την αγαύη και φαίνεται συχνά στις αναρτήσεις του καλλιτέχνη στα κανάλια κοινωνικής δικτύωσης που χρησιμοποιεί. Σε μια διάσημη εκπομπή των ΗΠΑ μάλιστα, το The Jonathan Ross Show, ο Justin ήπιε σφηνάκια και έπαιξε ‘μεθυσμένο γκολφ’.

Το τζιν του Ryan Reynolds

Το τζιν έχει γρήγορα γίνει ένα από τα πιο δημοφιλή ποτά σε όλο τον δυτικό κόσμο και ο ηθοποιός του Χόλιγουντ, Ryan Reynolds, άρπαξε την ευκαιρία του αγοράζοντας το Aviation Gin, μια εταιρεία τζιν με βάση το Πορτλαντ, στην πολιτεία Oregon των ΗΠΑ. 

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα του Aviation American Gin, το τζιν τους είναι αναμειγμένο με βότανα όπως το κάρδαμο, το κόλιανδρο, την γαλλική λεβάντα, τον γλυκάνισο, την σαρσαπαρίλλα, τον άρκευθο και δύο ειδών φλούδα πορτοκαλιού.

Μάθε περισσότερα για το πως μπορείς να γίνεις ένας ειδήμονας των ποτών με τις αποκλειστικές εκδρομές και τουρ που προσφέρουμε στα καλύτερα αποστακτήρια!

Μάθε περισσότερα για το πως μπορείς να γίνεις ένας ειδήμονας των ποτών με τις αποκλειστικές εκδρομές και ξεναγήσεις που προσφέρουμε στα κορυφαία αποστακτήρια!